Malatya'da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi

AFAD'dan edinilen bilgiye göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde biri 5,2 büyüklüğünde olmak üzere 2 deprem meydana geldi.


AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 17.46'da merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.99 derinliğinde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır." denildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada da depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığı bildirildi.

VALİ YAZICI: "OLUMSUZLUK YOK"

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, X hesabından yaptığı açıklamada, "Battalgazi ilçemizde meydana gelen 5,2 ve 4,7 büyüklüğündeki depremler sonrası kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ALTAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Malatya merkezli meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Bu arada, depremin hemen ardından ev ve iş yerlerinden çıkan çok sayıda vatandaşın sokak ve meydanlarda bekleyişi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.