Malatya'nın "Hamido" lakaplı belediye başkanı anıldı

Malatya'nın "Hamido" lakaplı belediye başkanı anıldı
Evine gönderilen bombalı paketle iki torunu ve geliniyle 1978 yılında hayatını kaybeden Malatya'nın "Hamido" lakaplı belediye başkanı Hamit Fendoğlu için tören düzenlendi

MALATYA (AA) - Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürütürken evine gönderilen bombalı paketle katledilen Hamit Fendoğlu, ölümünün 38. yılında mezarı başında anıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu'nun oğlu Adnan Fendoğlu, Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gülhaş ve belediye meclisi üyeleri, öldürülen belediye başkanının Battalgazi İlçesi Bulgurlu Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret etti.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dua sonrası Çakır ve beraberindekiler Fendoğlu'nun mezarına karanfil bıraktı.

Mezarlık çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakır, Hamit Fendoğlu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın farklı yıllarda 17 Nisan'da yaşamlarını yitirdiğini hatırlatarak, iki liderin de Türkiye için çok değerli şahsiyetler olduğunu söyledi.

Fendoğlu'nun kendini milletine adayan, memleketi için hizmet ve gayret eden, halkın sevgisini kazanmış bir yönetici olduğunu belirten Çakır, "Görevi başında şehit edildi. İki torunuyla ve geliniyle birlikte. Bu büyük bir acıydı. O dönemde gerçekten ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin yapmış olduğu bir faaliyetti. O hala kesilmedi, hala ülkemizde terör olayları devam ediyor." diye konuştu.

Terörün bugün küresel boyuta ulaştığını ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele ediyoruz ama bunun gerisinde küresel yapılanmanın, karanlık güçlerin olduğunu artık halkımız da biliyor. Dolayısıyla geçmişte 38 yıl önce şehit edilen Hamido'ya bu millet nasıl sahip çıktıysa bugün de yine şehitlerine sahip çıkıyor. Yine ülkesine, milletine kendini adayan herkesi baş tacı ediyor. Biz de kendisini milletine adamış, memleketine hizmet eden ve görevi başında şehit edilen Hamido'yu Malatyalılar olarak, Malatya adına hiçbir zaman unutmadık."

Malatya'nın "Hamido" lakaplı belediye başkanı anıldı

Malatya'nın "Hamido" lakaplı belediye başkanı anıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.