Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar

Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar
Timbuktu kentindeki MINUSMA askerlerinin kaldığı otele, silahlı kişiler baskın düzenledi

TIMBUKTU (AA) - Mali'de silahlı kişilerin, BM İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) bağlı askerlerin bulunduğu La Palmeraie oteline saldırı düzenlediği belirtildi.

Yerel yetkililer, silahlı kişilerin ülkenin kuzeybatısında bulunan Timbuktu kentinde MINUSMA'ya bağlı Nijeryalı askerlerin kaldığı bir otele baskın düzenlediğini açıkladı.

Otelde kaç kişinin kaldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan askeri yetkililer, otel baskınından önce MINUSMA'nın Timbuktu'daki üssüne saldırı düzenleyen 10'a yakın silahlı kişi ile mavi bereliler arasında çıkan çatışmanın devam ettiğini ve ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kent sakinleri ise söz konusu saldırıdan önce BM askerlerinin görev yaptığı kentin Kaibara kontrol noktasında sabah saatlerinde bir patlama duyulduğunu, patlamanın bombalı araçla yapıldığını iddia etmişti. Güvenlik yetkilileri, saldırıda en az 2 kişinin öldüğünü kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.