Mali'deki MINUSMA saldırısı

Mali'deki MINUSMA saldırısı
BM İstikrar Misyonu Sözcüsü Salgado: - "MINUSMA kampına yapılan saldırıda 3 kişi öldü"

KIDAL (AA) - Mali'deki BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) Sözcüsü Olivier Salgado, istikrar misyonunun kampına düzenlenen saldırıda 3 askerin öldüğünü belirtti.

Salgado, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MINUSMA'nın Kidal bölgesinde sabah yapılan saldırıda 3 mavi bereli askerin öldüğünü, 30'a yakın kişinin de yaralandığını ifade ederek ölü sayısının artabileceğini vurguladı.

Kidal sakinleri, yaklaşık 2 saat süren ateş seslerinden sonra bölgede sükunetin hakim olduğunu söyledi.

- Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Mali'de

Öte yandan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un bugün başkent Bamako'da Modibo Keita Senu Havalimanı'na indiği belirtildi.

Mali Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gauck'un güvenlik dahil birçok konuyu görüşmek üzere gün içinde Malili mevkidaşı İbrahim Bubakar Keita ile bir araya geleceği kaydedildi.

Açıklamada, Almanya'nın MINUSMA'da görev yapmak üzere 600'e yakın asker göndereceği de belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir askeri ataşe, saldırının, ülkedeki askeri gücünü artırmayı hedefleyen Almanya'yı protesto etmek için düzenlenmiş olabileceğini belirterek, ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplardan bazılarının işgalci olarak tanımladıkları MINUSMA ve Fransız Gücü'ne (Barkhane) resmen savaş açtığına dikkati çekti.

BM kaynaklarının daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda 2 mavi berelinin öldüğü, 10'a yakın kişinin de yaralandığı ifade edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.