Mali'deki olaylar

Mali'deki olaylar
Gecen yıl Bamako'daki Radisson Blu Otel'de rehine olayıyla ilgili bir kişi tutuklandı

BAMAKO (AA) - Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Blu Otel'de geçen yılki rehine olayının bir numaralı sorumlusunun tutuklandığı belirtildi.

İçişlerinden yapılan yazılı açıklamada, kasım ayında 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine olayının planlayıcısı olduğu iddia edilen Moritanyalı Fawaz Uld Ahmeida'nın tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada, El Murabitun örgütüne bağlı teröristin, Mart 2015'te başkentte La Terasse restoranına düzenlenen ve 5 kişinin öldüğü saldırı ile ağustos ayında 17 kişinin ölümüne neden olan, ülkenin orta kesimindeki Sevare bölgesindeki Byblos Otel'e yapılan saldırıyı da planladığı kaydedildi.

Ahmeida'nın evine yapılan baskında çok sayıda silah ve patlayıcı bulunduğu, zanlının başkentteki Batılılara yönelik bir saldırı hazırlığında olduğu dile getirildi.

Ahmeida, iki gruptan oluşan El Murabitun örgütünde, "Fransa'nın bir numaralı düşmanı" olarak nitelendirilen Muhtar Belmuhtar tarafından yönetilen El Kaide'ye biat eden gruba bağlı. Ebu Velid El Sahravi liderliğindeki diğer grup ise Mayıs 2015'te DAEŞ'e biat ettiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.