MALİKİ'YE BİR İSTİFA ÇAĞRISI DAHA

MALİKİ'YE BİR İSTİFA ÇAĞRISI DAHA
Allavi'nin lideri olduğu "El-Vataniyye Bloku", Başbakan Maliki'yi istifaya çağırdı

Eski Irak Başbakanı İyad Allavi'nin lideri olduğu "El-Vataniyye Bloku", Başbakan Nuri el-Maliki'yi istifaya çağırdı.

El-Vataniyye Bloku üyesi Hamid el-Mutlak, basına yaptığı açıklamada, "Gelebilecek başka tehlikelerden vatanımızı koruyabilmemiz için Başbakan Maliki'nin istifa etmesini ve milli birlik hükumeti kurulmasını istiyoruz" dedi.

Maliki'nin şahsına değil izlediği politikalara karşı itirazları olduğunu ifade eden Hamid, geçmişte yapılan hataların acilen aşılması, siyasi, iktisadi ve güvenlik alanlarında önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, "Kurulacak yeni hükumet bütün tarafları kapsayacak şekilde olmalıdır" diye konuştu.

Her türlü dış müdahaleye karşı olduklarını vurgulayan Mutlak, akan kanın durdurulması için dayanışma çağrısında bulunarak, "Birliğimiz mezhepçiliği susturacak ve iç savaşı önleyecek yegane sigortamızdır" ifadelerini kullandı.

El-Vataniyye Bloku nisan ayında yapılan seçimlerde, 328 sandalyelik parlamentoda 21, Maliki liderliğindeki Kanun Devleti Bloku da 95 sandalye kazanmıştı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirdi. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.