Malta Cumhurbaşkanı Coleiro Preca, Kosova'da

Malta Cumhurbaşkanı Coleiro Preca, Kosova'da
Coleiro Preca:- "Kosova, vize serbestliğini hak eden bir ülke. AB ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesinde gerekli olan vize serbestliğinin alınmasında Kosova'yı destekliyoruz"

PRİŞTİNE (AA) - Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kosova'da mevkidaşı Atifete Jahjaga ile bir araya geldi.

Başkent Priştine'deki "İbrahim Rugova" meydanında devlet töreniyle karşılanan Coleiro Preca, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı ilk tanıyan ülkeler arasında olduklarını anımsatarak, ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini desteklediklerini ifade etti.

İki ülke arasındaki işbirliğinin birçok alanda devam edeceğini kaydeden Coleiro Preca, "Kosova'nın serbest piyasa ekonomisi için uğraşlarının farkındayız. Bu alanda İstikrar ve Ortaklık Anlaşması büyük önem taşımaktır" dedi.

Coleiro Preca, Kosova'nın vize serbestliğini hak ettiğini vurgulayarak, AB ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi için vize serbestliğinin gerekli olduğunu ve Malta'nın bu konuda da destek sağlayacağını belirtti.

Jahjaga da görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin ele alındığını bildirerek, "AB ülkesi olan Malta, büyük potansiyel ve kaynağa sahip Kosova için stratejik anlamda önemli bir partnerdir. İki ülke arasındaki ilişkiler Kosova'nın gelişimine yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Coleiro Preca ayrıca Meclis Başkanı Kadri Veseli ile bir araya geldi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.