Manchester City ve Chelsea'den "dört dörtlük" galibiyet

Manchester City ve Chelsea'den "dört dörtlük" galibiyet
Premier Lig'de oynanan maçlarda Manchester City ve Chelsea, rakiplerini dörder golle yenerek üç puana uzandı- Küme düşmeme mücadelesi veren Newcastle United, deplasmanda Liverpool ile berabere kaldı

LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig'de 35. hafta maçında Stoke City'i ağırlayan Manchester City, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Tarihinde ilk kez yükseldiği Şampiyonlar Ligi yarı finalinde salı günü Real Madrid'i sahasında ağırlayacak Manchester City, lig maçında Stoke City karşısında puan mücadelesi verdi. Fernando'nun 35. dakikada attığı golle öne geçen ev sahibi ekip, 53. dakikada Arjantinli Sergio Aguero'nun penaltıdan ağları havalandırmasıyla durumu 2-0 yaptı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda sahneye çıkan Manchester City'nin 19 yaşındaki Nijeryalı yıldızı Iheanacho, 64 ve 74. dakikalarda attığı gollerle maçın skorunu ilan etti ve ev sahibi ekip, zorlu Real Madrid maçı öncesi moral depoladı. Manchester temsilcisi, maç fazlasıyla puan cetvelinde üçüncü sıraya yükseldi.

Son üç maçında kalesinde dörder gol görerek mağlup olan Stoke City, 2008 yılında West Ham United ve 2010 yılında Wigan'dan sonra üst üste üç maçta dört ve daha fazla gol yiyerek sahadan ayrılan üçüncü Premier Lig ekibi oldu.


- Chelsea fark attı


Son iki haftayı Swansea City ve Manchester City mağlubiyetleriyle kapatan Chelsea, Bournemouth deplasmanında 3 puana 4-1'lik galibiyetle uzandı. Pedro'nun 5. dakikada attığı erken golle üstünlüğü sağlayan Londra ekibinin diğer gollerini, bu sezon performansı tartışılan Eden Hazard (2) ile Willian attı. Ev sahibi ekibin tek golü 36. dakikada Elphick'den geldi.

İspanyol teknik adam Rafael Benitez ile ligde kalma mücadelesi veren Newcastle United ise deplasmanda Liverpool'a konuk oldu. Sturridge ve Lallana'nın ilk yarım saatte attığı gollerle iki farklı üstünlüğü yakalayan Liverpool karşısında ikinci yarıda Cisse ve Colback ile skor üreten konuk takım, evine bir puanla döndü. Son 10 haftada iki galibiyeti bulunan Newcastle United, 29 puanla 19. sırada kaldı.

Ligden düşmesi geçen hafta kesinleşen Aston Villa, sahasında Southampton'a 4-2 mağlup oldu. 1992 yılında kurulan Premier Lig'den ilk kez düşen Birmingham temsilcisi, üst üste 10. yenilgisini aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.