Manchester United sezonu galibiyetle kapadı

Manchester United sezonu galibiyetle kapadı
- Terör endişesi nedeniyle ertelenen sezonun son maçında Manchester United, sahasında Bournemouth'u 3-1 yendi- Rooney'nin Old Trafford Stadı'nda 100. golünü attığı mücadeleyi kazanan ev sahibi ekip, UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı


LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig'de sezonun son maçında Manchester United, sahasında Bournemouth'u 3-1 mağlup etti.

Pazar günü oynanması planlanan ancak Old Trafford Stadı'nda düzenlenen tatbikatta unutulan bir paketin neden olduğu terör endişesi nedeniyle ertelenen maçta puan cetvelinde beşinci sırada yer alan Manchester United, sahasında Bournemouth'u ağırladı.

Manchester City'yi geride bırakarak Şampiyonlar Ligi bileti almak için 19 gole ihtiyacı olan Manchester United, 43. dakikada Rooney'nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Everton'dan Manchester ekibine 2004'te transfer olan 30 yaşındaki Rooney, Old Trafford Stadı'ndaki 100. golünü kaydetti. İngiliz futbolcu, Arsenal formasıyla tek statta 114 gol atan Thierry Henry'nin ardından 100 gol barajını geçen ikinci futbolcu oldu. Manchester United formasıyla daha önce Scholes 59, Ronaldo 57, Solskjaer 53 ve Giggs 50 gol atmıştı.

Karşılaşmanın 74. dakikasında Rashford ile farkı ikiye çıkaran ev sahibi ekip, 87. dakikada Young ile skoru 3-0 yaptı. Smalling'in uzatma dakikalarında kendi kalesine gol attığı maçı Manchester United, 3-1 kazandı.

Gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı tartışılan ve yerine Jose Mourinho'nun geçeceği iddiaları basına yansıyan Hollandalı teknik adam Louis van Gaal yönetiminde ligde son maçından galibiyetle ayrılan Manchester United, sezonu 66 puanla kapadı. Ezeli rakibi Manchester City ile aynı puana ulaşan Manchester United, averajla beşinci sırada yer aldı ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı elde etti.

Kupa özlemi 2013'ten bu yana süren Manchester United, Federasyon Kupası finalinde 21 Mayıs Cumartesi günü Wembley Stadı'nda Crystal Palace ile karşılaşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.