Mandalin ve portakaldaki beyaz lifleri sakın çıkarmayın

Mandalin ve portakaldaki beyaz lifleri sakın çıkarmayın
 Muhabir
Pek çok kişi mandalina ve portakallarını soyarken beyaz lifleri tamamen çıkarmaya dikkat ediyor, hatta zehirli olduğunu düşünüyor. Portakal ve mandalinadaki beyaz lifleri neden çıkarmamalısınız?

Mandalin ve portakal özellikle kış aylarının popüler meyveleridir. kabuklu turunçgillerin ortak bir yanı vardır. Kabuk ile posa arasında yer alan beyaz bir lif vardır.

Mandalina, portakal vb. üzerindeki beyaz lifin içeriğinin nelerden oluştuğunu ve yerken beyaz lifleri çıkarmanın değip değmeyeceğini size açıklayacağız.

Mandalina ve portakalın beyaz kısmını yiyebilir misiniz?

Kabuğu ile posası arasındaki beyaz lif mezokarp veya albedo denir. Bu kabaca “orta meyve” anlamına gelir.

Bazıları beyaz iplikleri iyice çıkarıyor, diğerleri ise sadece beyazı yiyor.

Sağlığınız konusunda hiçbir durumda endişelenmenize gerek yok. Sadece meyvenin kendisi değil, aynı zamanda beyaz iplikler de yenilebilir. Açıkçası, beyaz liflerle beraber yenmesi gerçekten sağlıklıdır .

“Beyaz lifin” içeriğinde neler var?

Mesokarp olarak adlandırılan beyaz lifler bize bol miktarda C vitamini ve flavonoid sağlar. Bunlar önemli antioksidanlar yoluyla bağışıklık sistemini desteklemek için gereklidir .

Ayrıca flavonoidlerin kardiyovasküler hastalıkları da önlediği b,linmektedir. Bazılarının antibakteriyel veya antiviral etkilere sahip olduğu da söyleniyor. Ancak bilimsel veriler bu konuda yeterlş değildir.

Üstelik beyaz iplikler, sindirim kanalında uzun süre kalan acıkmamamızı sağlayan neredeyse sindirilmeyen liflerden oluşur. Tok kalmamızda yardımcı olur.

Beyaz liflerin acı tadı yenemeyeceği anlamına gelmez. Beyaz iplikler bile meyvesi kadar C vitamini içerir. Beyaz katman öncelikle liflerden oluşur ve bu da daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar, dolayısıyla bu açıdan da gerçek bir kazan-kazan durumudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.