Manisa üzümü için yeni pazar arayışı

Manisa üzümü için yeni pazar arayışı
Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Kaçire:"Üretilen yaş üzümün yüzde 95’ini Rusya’ya gönderiyorduk. Avrupa ülkelerine ve diğer ülkelere çok az gidiyordu. Ortadoğu pazarına hakim olabilirsek, yeni bir kapı açmış oluruz. Hükümetin bu konuyla ilgili çalışma yap

MANİSA (AA) - Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, kentte üretilen yaş üzümün yüzde 95’inin gönderildiği Rusya'nın uyguladığı ambargo nedeniyle Ortadoğu'nun yeni bir pazar olabileceğini bildirdi.

Keçire, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın uyguladığı ambargonun üreticileri korkuttuğunu ifade etti.

Üzüm üreticilerinin ihracat konusunu düşünmeye başladığını aktaran Mustafa Kaçire, "Üretilen yaş üzümün yüzde 95’ini Rusya’ya gönderiyorduk. Avrupa ülkelerine ve diğer ülkelere çok az gidiyordu. Üretici şimdi yaş üzümü nereye satacağını düşünüyor." dedi.

Kaçire, yaş üzümün satışı için Ortadoğu’nun yeni bir pazar olabileceğine işaret ederek, "Ortadoğu pazarına hakim olabilirsek, yeni bir kapı açmış oluruz. Hükümetin bu konuyla ilgili çalışma yaptığını biliyoruz. Ortadoğu’ya ihracatın açıldığını söylüyorlar. Bizim için öncelikli Avrupa ülkelerine gönderebilmek." diye konuştu.

Erkenci üzümün hasadının temmuz ayında yapıldığını hatırlatan Mustafa Kaçire, o zamana kadar ihracatçıların ve devletin gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Kaçire, yaş üzümde ihracatın gerçekleştirilememesi durumunda üzümün kurutulmaya bırakılacağını da kaydederek, "Kuru üzümde yaklaşık 100 bin ton artış olacak. Bu da kuru üzüm piyasası için sorun yaratabilir." ifadelerini kullandı.

Manisa üzümü için yeni pazar arayışı

Manisa üzümü için yeni pazar arayışı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.