Manisa'daki 61 deri işletmesinin faaliyetleri durduruldu

Manisa'daki 61 deri işletmesinin faaliyetleri durduruldu
Kula ilçesindeki 61 deri işletmesinin faaliyetleri, "Atık Suların Su Kirliliği Kontrolü" yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle durduruldu

MANİSA (AA) - Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile MASKİ ekipleri, Kula ilçesinde faaliyet gösteren 61 deri işletmesinin faaliyetlerini, "Atık Sularının Su Kirliliği Kontrolü" yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle durdurdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve MASKİ ekipleri, daha önce para cezası kesilerek eksikliklerinin tamamlanması için süre verilen Menteşe Tabakhaneler mevkisindeki deri işletmelerinde denetim yaptı.

Ekipler, denetlenen 61 işletmede, "Atık Sularının Su Kirliliği Kontrolü" yönetmenliğinde belirtilen standartların sağlanamadığını tespit etti.

Faaliyetleri durdurulan işletmelerin depoları mühürlendi.

- "Standartları sağlayan işletmeler tekrar açılacak"

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Kula Dericiler Derneği Başkanı İbrahim Kilimci, yönetmenliğe uymayan tabakhanelere valilik emriyle kapatma uygulandığını söyledi.

Ekiplere yardımcı olduklarını anlatan Kilimci, şöyle dedi:

"İçinde derisi olan işletmelerin mağdur olmaması için salı gününe kadar müsaade verildi. Biz de arıtma tesisinin çalıştırılması atık suyun ehlileştirilmesi ve çevre duyarlılığımızın gösterilmesi amacıyla atık su tesisimizin gerekli çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalar maksimum 3 hafta sürecektir, ardından tekrar çalışmaya başlamaları için Bakanlığa müracaatımızı yapacağız. Standartları sağlayan işletmeler tekrar açılacak."

Manisa'daki 61 deri işletmesinin faaliyetleri durduruldu

Manisa'daki 61 deri işletmesinin faaliyetleri durduruldu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.