Manisa'daki cinayet davası

Manisa'daki cinayet davası
Kasım ayında eski eşi ve kayınpederini öldüren kişinin yargılandığı davanın görülmesine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı- Sanık Ölmezler, cinayeti planlı işlemediğini, pişman olduğunu ifade ettiği duruşmada sanığın kızı ise babasının yalan ifade ve

MANİSA (AA) - Eski eşi ve kayınpederini öldüren kişinin yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Davanın ilk duruşmasına sanık Halil Ölmezler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Sanığı duruşma salonunda Avukatı Ahmet Akcan temsil etti. Olayda eşi ve kızını kaybeden İsmihan Ülker ile müşteki avukatı olarak Manisa Baro Başkanı Ali Arslan'ın katıldığı duruşmayı CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de izledi.

Eski eşi Derya Ülker ve kayınpederi İsmail Ülker'i öldürme suçundan yargılanan sanık Halil Ölmezler, yaptığından büyük pişmanlık duyduğunu belirterek "Hala aklım almıyor. Ben karımı çok seviyordum. Olayın nasıl geliştiğini anlamakta zorlanıyorum. İlişkimiz için çok çabaladım, mücadele gösterdim. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım" diye konuştu.

Cinayeti işlediği tüfeğin iki yıldır kendisinde olduğunu ileri süren Ölmezler, "Av merakım olduğu için alacağıma karşılık bir arkadaşımdan bu tüfeği aldım. Planlı olarak hiçbir şey yapmadım. Tüfek evde tehlikeli olur diye arabamda taşıyordum. Olay aniden gelişti" dedi.

- "Tehdit ediyordu"

İsmihan Ülker ise eski damadının kendilerini sık sık tehdit ettiğini, kendisinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Halil'in kızımı başka bir kadın ile aldattığını biliyorduk. Kızım buna çok sabretti ama Halil bu ilişkisini sürdürünce ondan boşandı. Boşandıktan sonra sık sık beni ve kızımı tehdit ediyordu. Olaydan 15 gün önce bizim evimize gelip bana ve kızıma çok ağır küfürler etti" diye konuştu.

Öldürülen Derya Ülker'in kızı İlayda Ölmezler ise babasının ava gittiğini hiç görmediğini, ifadelerinin yalan olduğunu, babasının annesini sıklıkla tehdit ettiğini söyledi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

- "Kurtuluş yolu arıyor"

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Baro Başkanı Arslan, bu tür davalarda sanıkların genelde "Ben karımı çok seviyordum, onun için öldürdüm" şeklinde ifade verdiğini, kendilerine bir kurtuluş yolu aradıklarını savundu.

Arslan, "Bugün verilen ifadelerde de bu durum açıkça ortaya çıkmıştır. Sanık bunları söylemiş ancak daha öncesinde eski eşini, kendi çocuklarını ve eşinin ailesini öldürme tehdidinde bulunmuştur. Mahkeme heyeti, getireceğimiz yeni tanıkların dinlemesi için duruşmayı 5 Mayıs tarihine erteledi" diye konuştu.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, öldürülen baba-kızın yakınlarıyla birlikte basın açıklamasını yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.