Mardin'de "engelsiz yaşam atölyesi” projesi açılışı

Mardin'de "engelsiz yaşam atölyesi” projesi açılışı
MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "engelsiz yaşam atölyesi" projesinin açılışı yapıldı. Mardin Valiliği Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal...

MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "engelsiz yaşam atölyesi" projesinin açılışı yapıldı.

Mardin Valiliği Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen "engelsiz yaşam atölyesi" projesi için düzenlenen programda, projenin uygulanacağı atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışı yapılan atölyede sınıfları dolaşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, engellilerle ilgilenerek dertlerini dinledi. Vali Koçak, devlet denilince insanın aklına polis, asker, kurallar, bazen cezalar geldiğini ama asıl insanı yaşatan organizmanın gelmesi gerektiğini söyledi.

Devletin, insanların hangi alanda olursa olsun kendisini engelli hissettiği noktada, o engeli ortadan kaldırmaya yönelik destek mekanizması oluşturması gerektiğini vurgulayan Koçak, şunları söyledi:

"Son 10 yılda özellikle önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bizim yaşamda, kamu hizmetleri erişiminde hayatın bütün alanlarındaki engelleri ortadan kaldırmamız gerek. Mahalli idare olsun, gerek merkezi idare olsun devlet olarak bizim görevlerimiz arasındadır. Bugün burada gerçekleştirilen faaliyet 20 bin civarındaki Kızıltepe'de yaşayan engelli kardeşlerimizin küçük bir bölümüne yönelik bir faaliyettir. Bunun örnek olmasını temenni ediyorum. Bunun gibi başka faaliyetlerin artarak bizim rutin faaliyetlerimizin de gelişerek 20 bin engelli kardeşimizin tamamına ulaşmasını, en kısa zamanda bunun gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Daha da önemlisi gönlümüzdeki, kalbimizdeki engelleri kaldırarak, insani kalitemizin gelişip insanlığın önündeki engelleri kaldırarak, en kısa sürede barışın, huzurun ve kardeşliğin en geniş şekliyle bir arada olduğu bir topluma ulaşmamızı temenni ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.