Mardin'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Mardin'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği
İstanbul Müftüsü Yaran:- "Dünyanın ilaca ihtiyacı olduğu gibi İslam'a ihtiyacı var"

MARDİN (AA) - İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Dünyanın ilaca ihtiyacı olduğu gibi İslam'a ihtiyacı var." dedi.

Mardin'de "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla bir otelin konferans salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, ilahi dinletisiyle devam etti.

Yaran, burada yaptığı konuşmada, Mardin'in gönlünü İslam'a açmış ulu bir şehir olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiş bir rahmet peygamberi olduğunu belirten Yaran, "O hem şahittir hem müjdecidir hem uyarıcıdır. Allah'ın yoluna da davet edendir." diye konuştu.

Dünyanın Müslümanlardan korkmasına yol açan iki grup bulunduğunu dile getiren Yaran, şunları kaydetti:

"Bir kısmı ayet, hadis okuyor, namazı ve orucu var. Kendisini dindar olarak takdim ediyor ama dünyaya yansıyan görüntülerine baktığınız zaman horoz boğazlar gibi adam boğazlıyorlar. Bunu kameraya alıp dünyaya servis ediyorlar. Nijerya'da 500 kız çocuğunu kaçırdılar, 'Bunları Müslüman edeceğiz.' Medine-i Münevvere'de gayrimüslimler vardı, Hristiyan, Yahudiler vardı. Peygamberimizin onlarla münasebetine bakın. Burada da bir sürü gayrimüslim vardı. Onların hepsini adaletleri altında, hak ve hukuklarıyla yaşattılar, bir arada götürdüler. Bunların verdikleri o görüntü ise dünyayı İslam'dan korkutuyor. "

Yaran, "Diğer tarafta gayrimüslim medya, siz istediğiniz kadar İslam'ın barışçıl, iyi yönlerini anlatın. Bunu vermiyor da İslam adına hep onu veriyor. Ne oluyor, İslam'a muhtaç dünya, İslam'dan korkuyor. Bir taraf çok dindar olduğunu medyaya tanıtıyor, öbür taraf da 'bunlar ne kadar tehlikeli' diye yine dünyaya tanıtıyor. Dünyanın ilaca ihtiyacı olduğu gibi İslam'a ihtiyacı var. Ama dünyanın İslam ile buluşmasına böyle büyük engeller var." dedi.

Programa, Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile çok sayıda davetli katıldı.

Mardin'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Mardin'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.