Mardin'de "Mehmet Akif Ersoy Ve Çanakkale Destanı" Oyunu Sahnelendi

Mardin'de "Mehmet Akif Ersoy Ve Çanakkale Destanı" Oyunu Sahnelendi
MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri kapsamında...

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri kapsamında "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Destanı" oyunu sahnelendi.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in yazıp oynadığı milli şair Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Destanını konu alan tek kişilik oyun Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda sahnelendi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın katıldığı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda, Ersoy'un hayatı ve Çanakkale Savaşı ile ilgili bölümlerde duygusal anlar yaşandı.

- "Huzur ortamının tadını çıkarıyor"

Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada gençleri kültür sanat etkinliklerinde bir araya getirdiklerini belirterek, "Devletimiz ve hükümetimizin bölgede oluşturmuş olduğu bu huzur ortamını en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Gençlerimiz de bu huzur ortamının tadını çıkarıyor. Bu kapsamda gençlerimizi, tiyatro, söyleşi, şiir gibi etkinliklerle buluşturup, yurt içi ve yurt dışı gezilerine gönderiyoruz." dedi.

Gençleri önemseyen projelerle çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Yaman, oyunun tarihin önemli şahsiyetlerinin ve destanlarının bilinmesi açısında güzel bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Oyuncu Yenilmez ise gençlerin tek kişilik oyuna yoğun ilgi göstermesinin kendisini sevindirdiğini belirtti.

Oyunun milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatının bilinmesinin ve milli mücadele günlerinin anlaşılması açısından önemli olduğunu ifade eden Yenilmez, "Çanakkale Savaşı ile İstikla Marşı'nın yazıldığı günlerde milletin nasıl bir durumda olduğunun anlaşılması açısında önemli bir oyun." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.