Mardin'de şehit askerler için tören

Mardin'de şehit askerler için tören
Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Astsubay Üstçavuş Gençleşen ve Uzman Çavuş Demiryürek'in cenazesi, törenle memleketlerine uğurlandı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, törende, terör örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi.

Terör örgütünün, vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini vurgulayan Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun 'un okuduğu duanın ardından, şehit Gençleşen'in cenazesi Sivas, şehit Demiryürek'in naaşı da Adana'ya gönderildi.

Şehidin yakınları ve silah arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Fırat Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün yaralanan Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Uzman Çavuş Kadir Demiryürek, kaldırıldıkları hastanede şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.