Mardin'de şehitler için askeri tören

Mardin'de şehitler için askeri tören
Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halal, Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Tunca ile Jandarma Uzman Çavuşlar Atmış ve Bayraktar'ın cenazeleri düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı - Hava

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Halal, Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Emre Tunca ile Jandarma Uzman Çavuşlar Hidayet Atmış ve Gökhan Bayraktar'ın cenazeleri düzenlenen askeri törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Törene katılan şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları gözyaşı döktü. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehitlerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, törende yaptığı konuşmada, Nusaybin ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda, 4 arkadaşlarını şehadete uğurladıklarını belirtti.

"Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahramanlar, aslında aramızdan hiç ayrılmadılar." diyen Çakmak, şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini kaydetti.

- "Siz de bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz"

Çakmak, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters şekilde en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak' 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun." diye konuştu.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehit Tunca'nın cenazesi Ankara'ya, şehit Bayraktar'ın cenazesi, İzmir'e, şehitler Halal ile Atmış'ın cenazeleri de toprağa verilmek üzere Hatay'a uğurlandı.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, yola döşenen el yapımı patlayıcının teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Halal, Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Emre Tunca ile Jandarma Uzman Çavuşlar Hidayet Atmış ve Gökhan Bayraktar kaldırıldıkları hastanede müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.