Mardin'de şehitler için taziye çadırı kuruldu

Mardin'de şehitler için taziye çadırı kuruldu
Vali Koçak: - "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiç olmadığı kadar güçlü ama gücünün karşılığında da hiç olmadığı kadar da büyük tehdit ve risklerle karşı karşıya, şunu da söylemeliyiz ki her tehdit ve risk üstesinden gelindiğinde bizi biraz daha güçlü kılıyo

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurları Murat Dündar ve Ercan Günay, Dargeçit ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdil Kadir Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal için valilik tarafından taziye çadırı kuruldu.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, valilik önünde kurulan taziye çadırını ziyaretinde, coğrafyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bölgedeki olayların farklı renkleriyle yüz yıldır yaşandığını söyledi.

Koçak, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiç olmadığı kadar güçlü ama gücünün karşılığında da hiç olmadığı kadar da büyük tehdit ve risklerle karşı karşıya, şunu da söylemeliyiz ki her tehdit ve risk üstesinden gelindiğinde bizi biraz daha güçlü kılıyor. Onlar maalesef bugün güç ellerinde bulundukları için gerçek medeniyeti oluşturan insanların kaderleri ile oynayabileceklerini düşünüyor. Onlar adına topraklarında sınır çizebileceklerini, sınırları değiştirebileceklerini, yeniden buraları düzenleyebileceklerini düşünüyorlar. Yüz yıl önceki hesaplarını, tam kapatamadıkları hesapları bugün kapatmaya çalışıyorlar. O zaman da muvaffak olamadılar, bugün de muvaffak olamayacaklar inşallah."

- "Adaletin payidar olması için mücadelemize devam edeceğiz"

Çatışmaların sona ermesinin ardından medeniyet mücadelesinin uzun süre devam edeceğine dikkati çeken Koçak, her karanlığın arkasında ışık olduğunu, bu ışığın da göründüğünü dile getirdi.

"Bu, son olacak. Kendi içimizdeki mücadeleden sonra biraz daha güçlü ve kuvvetli şekilde hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada adaletin payidar olması için mücadelemize devam edeceğiz" diyen Koçak, şunları kaydetti:

"Silahla yapılan mücadele kısa sürelidir. Ciğerlerimizi yakar, bize acı verir ama nispeten daha kolaydır. Silahla mücadele çok kısa süre içinde bitecektir. Bunun için bu çatışma dönemlerinde gösterdiğimiz fedakarlığın daha fazlasını çatışmalar bittikten sonra, çatışmaların olmadığı dönemlerde de göstermeliyiz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaların zeminini oluşturan, huzur ortamının tesisi için canlarını feda eden şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet temenni ediyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu acı hepimizin acısıdır. Taziye bizim değil, milletimizin taziyesidir. Onlar milletimize mal olmuştur. Bu çadır milletin çadırıdır. Milletin taziye çadırına gelip Fatiha okuduğunuz için hepinizden Allah razı olsun."

Vatandaşlardan Kemal Aktürk de şehitlere taziye için geldiklerini, bölgede kan dökülmesini istemediklerini söyledi.

Aktürk, "İnşallah barış ve huzur gelir. Biz de eski günlerimize geri döneriz. Mardin halkı olarak şehitlerimize sahip çıkıyoruz. İnşallah Rabbim bizlere böyle bir gün daha yaşatmaz" ifadelerini kullandı.

Taziye çadırını 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Taziye çadırı, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.