Mardin'de şehitler için tören

Mardin'de şehitler için tören
Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan polis memuru İsrafil Kargı, Jandarma Astsubay Çavuş Kaya ile jandarma uzman çavuşlar Mehmet Polat, Bekir Kelleci, Aycan Özdil ve İbrahim Akdemir'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polis memuru İsrafil Kargı ile Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya, jandarma uzman çavuşlar Mehmet Polat, Bekir Kelleci, Aycan Özdil ve İbrahim Akdemir için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek tekrar kirli yüzünü gösterdiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerine kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, şehitlerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Milletvekili Miroğlu da gözyaşlarına hakim olamadı.

- "Bu vatan aşkı, bu sevda başka"

Şehit Akdemir'in eşi Seval Akdemir, kendisine şehidin emaneti olan çocukları Hüseyin Mert, Yiğit Can ve Melek'e gözü gibi bakacağını söyledi.

"Sevindirmeyeceğim onları, burada baban gibiler var, hepsini Allah korusun." diyen Akdemir, şunları kaydetti:

"Allah bir daha onlara fırsat vermesin. Onlar kalleş, Kürtlük davası değil. Tunceli'de iki sene aslan gibi gezdi, onların peşinden koştu, yedirdi bitirdi. Burada kahpeliğe sarıldılar. Biliyorlardı bir şey yapamayacaklarını. Ben ona gitme dedim. O, 'Olmaz, bu vatan aşkı, bu sevda başka. Bu alnıma yazıldıysa yaşayacaksın. Kaderimi değiştiremezsin.' dedi. Kurban olayım sana İbrahim."

Şehidin kızı Melek Akdemir de babasının kepini takarak, "Ağlamıyorum, ağlamayacağım. Baba, şapkanı ve ceketini giydim gel." dedi.

İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından, şehit Kargı'nın naaşı Kahramanmaraş'a, şehit Kaya ve Özdil'in cenazesi Balıkesir'e, şehit Polat'ın naaşı Kayseri'ye, şehit Kelleci'nin cenazesi Giresun'a ve Akdemir'in naaşı da Diyarbakır'ın Bismil ilçesine gönderildi.

Bazı vatandaşların dev Türk bayrağı ile katıldığı törene, Vali Koçak ve Korgeneral Yılmaz'ın yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün 1 özel hareket polisi ile 5 asker şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.