Mardin'de terör mağduru ailelere yardım

Mardin'de terör mağduru ailelere yardım
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca terör saldırıları nedeniyle Mardin'in Artuklu ilçesine göç eden ailelere alışveriş kartı verildi

MARDİN (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca terör saldırıları nedeniyle Mardin'in Artuklu ilçesine göç eden ailelere alışveriş kartı verildi.

Artuklu İlçe Müftülüğü'nde terör mağduru ailelere 3 bin alışveriş kartının dağıtımına başlandı. Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, yaptığı açıklamada, yaşanan olaylardan dolayı vatandaşların evini yurdunu, köyünü ilçesini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Şu anda çevre il ve ilçelerden Artuklu ilçesine yaklaşık 750 ailenin geldiğini aktaran Işık, bu ailelere daha önce Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında gönderilen gıda kolileri ve battaniye yardımında bulunulduğunu hatırlattı.

Kampanyanın ikinci bölümünde de alışveriş kartı yardımı yapıldığını aktaran Işık, şöyle dedi:

"Her bir kartta 25 lira değerinde olmak üzere 3 bin alışveriş kartı gönderildi. Bugün itibariyle bunları dağıtmaya başladık. Müftülüğümüze yakın olan aileler müftülüğümüze gelip alıyor, yukarı mahallede olanlarda oraya görevli arkadaşlarımız vasıtasıyla gidilecek, bir iki gün içerisinde dağıtılarak onlara teslim edilecek."

- Her gün sıcak ekmek dağıtılacak

Terör mağduru ailelere her gün sıcak ekmek dağıtımı için çalışmaların başladığını aktaran Işık, "Her gün sıcak ekmek dağıtma projemiz 1-2 gün içerisinde başlayacak. Türkiye Diyanet Vakfı'mızın göndereceği para ile günde 2 bin tane sıcak ekmek dağıtacağız. Beş nokta belirledik. Belli saatler arasında günde 2 bin ekmek dağıtılacak" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.