Mardin'deki terör saldırıları

Mardin'deki terör saldırıları
Mardin ile Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı ve Komiser Yardımcısı Kubilay Er'in cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

MARDİN (AA) - Mardin ile Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı ve Komiser Yardımcısı Kubilay Er'in cenazeleri Mardin'deki törenin ardından, memleketlerinde toprağa verilmek üzere uğurlandı.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, yaptığı konuşmada, Türk Milleti'nin her türlü felaket karşısında büyük bir sabır gösterdiğini ancak vatanı söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirtti.

Gerektiğinde bu uğurda binlerce şehit verildiğini vurgulayan Çakmak, "Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri, Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren kolluk kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir." diye konuştu.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, Şehit Atcı'nın cenazesi Kahramanmaraş'a, şehit Komiser Yardımcısı Er'in cenazesi de Amasya'ya uğurlandı.

Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehitlerin yakınları katıldı.

Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yola döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu Piyade Uzman Çavuş Atcı şehit olmuş 6 asker de yaralanmış, Mardin-Diyarbakır karayolunun Üçyol mevkisinde ise daha önce yola PKK'lı terörsitlerce yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Komiser Yardımcısı Er şehit olmuş, 4 polis memuru da yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.