"Mardin'in en güzel gözleri" fotoğraf sergisinde

"Mardin'in en güzel gözleri" fotoğraf sergisinde
Mardin’de şehit düşen güvenlik güçlerinin aileleri ve terör olayları nedeniyle mağdur olanlar yararına açılan sergide, fotoğraf sanatçısı Işık ve Erdoğan’ın çektiği renkli gözlü 22 çocuğun fotoğrafı yer aldı

MARDİN (AA) - Mardin’de terör mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerinin aileleri ve terör olayları nedeniyle mağdur olan aileler yararına fotoğraf sergisi açıldı.

Mardin Dara Anfi Tiyatro alanında açılan sergide, fotoğraf sanatçısı Muhammet Işık ve Vehap Erdoğan’ın çektiği renkli gözlü 22 fotoğraf, "Mardin'in İncileri" adıyla fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Erdoğan, üç ay boyunca renkli gözlü 400 çocuğu fotoğrafladıklarını, bunlardan 22'sini sergilediklerini söyledi.

Ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini ve bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı mağduriyetlerin oluştuğunu dile getiren Erdoğan, şunları belirtti:

"Bizler Mardin'de ekmek yediğimizi için şehit ve terör mağduru ailelere nasıl bir katkı sunabiliriz diye yola çıktık. Fotoğrafları çektik. İş adamları ve mülki amirlerimiz bize destek verdi. Biz buradan elde ettiğimiz gelirleri şehit ve mağdur ailelere bağışlayacağız."

Fotoğraf sanatçısı Işık da "Mardin'in en güzel gözlerini" çektiklerini dile getirerek, iş adamları ve mülki idare amirlerinden topladıkları bağışların şehit ve mağdur ailelere gidecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Serginin açılışına, fotoğrafı çekilen çocuklar, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.