Mardinli minik sporcunun hedefi büyük

Mardinli minik sporcunun hedefi büyük
Masa tenisinde Macaristan'da düzenlenen turnuvada Avrupa üçüncüsü olan 12 yaşındaki Simge Devrim İnal, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek istiyor- Milli sporcu Simge: "Avrupa şampiyonluğunun ardından bir ilki başarıp olimpiyatlara katılmak istiyorum"-

MARDİN (AA) - Mardinli milli masa tenisçi Simge Devrim İnal, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmeyi arzuluyor.

Bir süre önce Makedonya'da düzenlenen müsabakada en küçük sporcu unvanını alan 12 yaşındaki Simge, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 17 Ocak'ta yapılan'' Hungarian Mini Cadet Open 2016'' turnuvasında Avrupa üçüncülüğü elde etti.

Simge, AA muhabirine, 6 yaşında ağabeyi ile masa tenisi oynamaya başladığını belirterek, bu daldaki başarısı sebebiyle bu spora yöneldiğini söyledi.

Hedefinin, Avrupa'da gerçekleştirilen müsabakalarda daha fazla puan toplayarak masa tenisinde milli forma ile olimpiyatlara katılmak olduğunu dile getiren Simge, şöyle konuştu:

"Masa tenisine 6 yaşında başladım, 12 yaşında da milli oldum. İlk yurt dışı müsabakalarına Makedonya'da katıldım. Makedonya'da en küçük sporcu bendim, bu sebeple de en küçük sporcu unvanını aldım. Ondan sonra Macaristan'a gittim. Takım olarak üçüncü olduk, ferdide de Avrupa üçüncüsü oldum. Şu anda Avrupa şampiyonluğunu hedefliyorum. Ondan sonra bir ilki başarıp, olimpiyatlara katılmak istiyorum."


- "Günde 5 saat çalışıyorum"

Milli sporcu olmanın mutluluğumu yaşadığını, katıldığı turnuvalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için büyük çaba gösterdiğini aktaran Simge, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başarılarımı çok çalışmaya borçluyum. Günde ortalama 5 saate yakın çalışıyorum. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyor. Ailem de benimle gurur duyuyor. Mardin'de herkes beni tebrik ediyor ve başarılar diliyor. Mardin ve Türkiye benimle gurur duyuyor, ben de Türkiye ve Mardin ile gurur duyuyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum."

Masa Tenisi Milli Takım Antrenörü İzzettin Atasever ise Simge'nin çok yetenekli bir sporcu olduğunu söyledi.


Minik bir sporcunun bu dereceleri yapmasının herkesi onurlandırdığını dile getiren Atasever, şunları kaydetti:

"Simge, Türkiye'de çok başarılar elde etti. Makedonya'da U 21 Balkan Şampiyonasının en küçük sporcu unvanını aldı, orada takım halinde 5. olduk. Daha sonra Budapeşte'de 17 ülkeden 42 sporcunun katıldığı yarışmada Avrupa üçüncüsü oldu. Bu yaşta bu dereceleri elde etmek Türkiye ve Mardin adına önemli. Hedefimiz Avrupa şampiyonluğudur. Mardin'den bir Avrupa şampiyonunun çıkması herkesin hayalinde olan bir başarı."

Kentin, bölgede yaşanan bazı olumsuzluklarla anılmamasını bu tür başarılarla anılmasını istediklerini belirten Atasever, "Terörle anılmak istemiyoruz. Çocuklarımızın bu başarılarıyla anılmak isteriz" ifadelerini kullandı.







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.