Markete patlayıcı atan terör örgütü sempatizanları yakalandı

Markete patlayıcı atan terör örgütü sempatizanları yakalandı
Mersin'de bir markete el yapımı patlayıcı atmak isteyen terör örgütü PKK sempatizanının giriş ve çıkış kapısını karıştırması üzerine yaşadığı panik güvenlik kameralarına yansıdı - Kapıdan geçemeyince patlayıcıyı market dışına bırakmak zorunda kalan ve ayn

MERSİN (AA) - Mersin'de terör örgütü PKK sempatizanın el yapımı patlayıcı atmak istediği marketin giriş ve çıkış kapılarını karıştırması üzerine yaşadığı panik üzerine cama çarpması, kapıyı tekmelemesi ve ardından da patlayıcıyı kapının önüne bırakarak kaçması, güvenlik kameralarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, bir marketin merkez Akdeniz ilçesi Çiftçiler Caddesi ile Hal Mahallesi 6025 sokaktaki şubelerine, terör örgütü PKK sempatizanlarınca 3 kez el yapımı patlayıcı atıldı.

Marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri inceleyen Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ö.S (18) ve A.Ş'yi (17) gözaltına aldı.

Zanlılardan A.Ş, sorgusunda suçunu kabul etti, diğer şüpheli Ö.S. ise suçlamayı kabul etmedi.

Zanlılar, sorgularının ardından Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan saldırıların kaydedildiği güvenlik kamerası görüntülerinde, zanlılardan Ö.S'nin patlayıcıyı markete atmak isterken çıkış kapısından içeri girmeye çalıştığı, bunun üzerine cama çarptığı görüldü. Kapıyı tekmeleyerek açmaya çalışan zanlı, başarılı olamaması, market görevlisinin de kepenkleri indirmeye başlaması üzerine patlayıcıyı marketin önüne bırakıp kaçtı.

Aynı zanlının farklı tarihte markete el yapımı patlayıcı atması da görüntülerde yer aldı.

Bir başka görüntüye de A.Ş'nin, patlayıcıyı marketin önüne bıraktıktan sonra olay yerinden kaçması yansıdı.

Maddi hasar meydana gelen üç saldırı sırasında marketteki görevli ve müşterilerin yaşadığı panik dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.