Marmara Denizi'nde mavi renkli ışıklar görenleri şakına çevirdi

Marmara Denizi'nde mavi renkli ışıklar görenleri şakına çevirdi
Bursa'nın Mudanya ilçesinde, tek hücreli organizmaların aşırı derecede üremelerinden sonra toplu halde su yüzüne çıkmalarıyla yaşanan "alg patlaması" deniz suyunu gece yarısı mavi ışıklı hale getirdi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, tek hücreli organizmaların aşırı derecede üremelerinden sonra toplu halde suyun üstüne çıkmalarıyla yaşanan "alg patlaması" deniz suyunu gece yarısı mavi ışıklı hale getirdi. Denizdeki ışığı görenler gördüklerine inanamadılar.

Marmara Denizi'nin Bursa Mudanya kıyılarında, sularda olan fakat mikroskopla görülebilen canlıların (plankton) çoğalması sonucu mavi renkli parlamalar meydana çıktı. Sahil bandındaki alg patlaması denizin rengini değiştirdi. Özellikle Mudanya ve Güzelyalı kıyılarında biriken algler denizin açık mavi renge dönmesine neden oldu. Birçok vatandaşın dikkatini çeken tabiat olayında, kimi eğlendi, kimi ise o anları kaydetti.

'Alg Patlaması" olarak bilinen "Kızıl Akın" (RedTide), sucul ekosistemlerde bir veya birkaç alg (fitoplankton) türünün, besin maddelerinin ortamdaki yoğunluklarının çoğalmasına bağlı olarak popülasyonlarının artması nedeniyle , bununla birlikte sudaki oksijen seviyesinin azalmasından ötürü ölerek su yüzeyini kırmızı veya kahverengi bir görünüme sokmasına sebep oluyor. Alg patlamasının yöresel ve mevsimsel olduğu ve genellikle az derin sahil sularında, iç deniz, körfezler, göller ve nehir ağzına yakın yerlerde yoğun görüldüğü belirtildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.