"Marmara Üniversitesi Sağlıklı Kalpler Projesi"

"Marmara Üniversitesi Sağlıklı Kalpler Projesi"
HİPAM Müdürü Prof. Dr. Fak:- "Projenin amacı üniversite öğrencilerinin sağlıklı yaşam konusunda bilgi, tutum ve davranışlarının belirlenmesi, bilinçlendirilmeleridir"

İSTANBUL (AA) - Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (HİPAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, "Marmara Üniversitesi Sağlıklı Kalpler Projesi" ile üniversite öğrencilerinin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmelerinin amaçlandığını belirtti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Dr. İbrahim Üzümcü Konferans salonunda düzenlenen proje tanıtımına, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Akalın, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven ve projeyi hazırlayan HİPAM'ın Müdürü Fak ile öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.

Tanıtımda konuşan Fak, projeyle gençlerin sağlıklı bir yaşama yönlendirilmelerinin hedeflendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gerekli bilinçlendirmenin daha etkin yapılması ve yaygınlaştırılması, olası sağlık risklerinin erken saptanması, sorunların doğru yönetilmesi, tıbbi ve ekonomik yükün azaltılması başta olmak üzere potansiyel sonuçlarının daha başarılı olması gibi nedenler, gençlerin geç kalınmaksızın sağlıklı yaşama özendirilmesinin önde gelen gerekçeleridir. Alanında ilk olma niteliğini taşıyan bu projenin amacı üniversite öğrencilerinin sağlıklı yaşam konusunda bilgi, tutum ve davranışlarının belirlenmesi, kalp-damar hastalığına ilişkin risklerinin saptanması ve olası risklerin akıllı geri-bildirim, sağlıklı yaşam tarzı etkinlikleri ve bilinçlendirme faaliyetleri gibi araçlarla azaltılmasıdır."

HİPAM ve Türkiye Kalp Vakfı tarafından düzenlenen Genç Tenis Turnuvasına katılan öğrencilere ödülleri verilen tanıtımda öğrencilere proje hakkında bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Stantlarda öğrencilerin kan şekeri, tansiyon ve kolesterol ölçümleri de yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.