Mars’ta oksijen yapmayı deneyecekler

Mars’ta oksijen yapmayı deneyecekler
Amerikan Uzay Ajansı NASA 2020 yılında Mars’a gönderecekleri insansız uzay aracının kızıl gezegende oksijen üretmeye çalışacağını açıkladı

Yetkililer, uzay aracının insanların bir  gün Mars’ta bir koloni kurmasına  imkansağlamayı amaçlayan toplam 7 proje üzerinde çalışacağını ve gezegende yaşambelirtisi arayacağını belirtti.
 
Uzmanlar, yapımı 1.9 milyon dolara mal olan 1 ton ağırlığındaki uzay aracına yerleştirilecek MOXIE adı verilen özel cihazın Mars atmosferindeki karbondiyoksit gazını kullanarak oksijen üretmeyi başarması durumunda bir  gün insanların burada yaşamasının ve Mars’a giden astronotların Dünya’ya dönüş yolculuğunda kullanmak üzere roket yakıtı üretmesinin mümkün olacağını söyledi.
 
Yeni  Mars görevi ile ilgili detayları Washington DC’de düzenlenen bir basın toplantısında açıklayan NASA yöneticisi John Grunsfeld “Bu hepimiz için heyecan verici bir  gün” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.