Masa Tenisinde Devşirme Sporcu Dönemi Kapanıyor

Masa Tenisinde Devşirme Sporcu Dönemi Kapanıyor
- Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Koç:"Yeni devşirme sporculara sıcak bakmıyoruz. Mevcut olanlarla devam etmeyi düşünüyoruz"- "Yerli masa tenisçisi yetiştirmeye ağırlık vereceğiz"- "Kulüplerdeki başarı, yabancı sporcularla geldi"- "2024 Olimpiyatl


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, yeni dönemde devşirme sporcuların olmayacağını, Türk oyuncu sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Önlerinde 4 yıllık bir sürenin bulunduğunu belirten başkan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yeni devşirme sporculara sıcak bakmıyoruz. Mevcut olanlarla devam etmeyi düşünüyoruz. Amacımız yerli sporcuları sahneye çıkarmak." ifadelerini kullandı.

Devşirme sporcuların yurt dışında yetiştiğinin altını çizen Koç, "Türk vatandaşı olarak milli takıma hizmet edenler oluyor. Melek Hu, artık marka değeri oldu. Ahmet Li, 2016 Rio Olimpiyatları'na gitti. Onları da destekleyeceğiz ama bundan sonra sporcu devşirmeyi düşünmüyoruz. Yerli masa tenisçisi yetiştirmeye ağırlık vereceğiz." diye konuştu.

Kerim Koç, her ülkede birer Çinli sporcunun bulunduğunu anlatarak, "Dünya şampiyonluğuna ulaşsa dahi kendi sporcumuz olmadığında bir burukluk yaşanıyor. Halkımız, olimpiyatlarda yerli sporcularla başarılar elde etmek istiyor. Artık başka yabancı sporcu görmeyeceğiz. Azerbaycanlılar tamamen Çinli sporculara döndü. Biz bunlarla mücadele edeceğiz. Rusya ve Fransa'da ise devşirme sporcular olmamasına rağmen organizasyonlarda çok başarılılar." değerlendirmesinde bulundu.


- "Kulüplerdeki başarı yabancı sporcularla geldi"


Kerim Koç, kulüpler düzeyinde elde edilen başarılarda yabancı sporcuların etkili olduğunu dile getirdi.

2020 Tokyo Olimpiyatları için hedef kadro belirlediklerini belirten Koç, "Kulüplerdeki başarı, yabancı sporcularla geldi. Bursa Büyükşehir Belediyespor'da Türk sporcu olarak Simay Kulakçeken var. TİGEM Spor da ise yerli sporcu yok. Bursa, 2 yıldır Avrupa'da final oynuyor ama altyapısı yok. Bu konuda çalışmaları da bulunmuyor." açıklamasını yaptı.


- Hedef, 2024 Olimpiyatları'nda çeyrek final


Başkan Koç, daha fazla Türk sporcu yetiştirmek istediklerini ve hedeflerinin 2024 Olimpiyatları'nda çeyrek final oynamak olduğunu söyledi.

Mili takım için hedef kadrolarını yetkililere sunacaklarını ifade eden Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Elimizdeki milli takımdan nasıl yararlanabiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz. Yetkililerin de bizlere vereceği desteklerle yoğun bir program uygulamaya başlayacağız. Dört yılımız var. Sıfırdan bir sporcunun yetişmesi 10 yılı buluyor. Bu nedenle 8 yıllık bir planlama yapmamız lazım. Amacımız, devşirme sporcuların arasına en az bir Türk isim de katmak. 2024 Olimpiyatları için hedefimiz, birden fazla Türk sporcunun milli takım kadrosunda yer alması."


- Gelişim hamlesi


Masa tenisinde gelişim hamlesi başlatabilmek adına 85 kulübü ziyaret ettiklerini belirtti.

Gelişim hamlesi kapsamında 2 yılda 2 milyon kişiyi masa tenisi ile buluşturacaklarına dikkati çeken Koç, şöyle devam etti:

"85 kulübü ziyaret ettik. Bazı bölgelerin diğerlerine göre daha geride ve dezavantajlı olduğunu gördükten sonra, Türkiye çapında bir hamle yapmaya karar verdik. Bunun adını da gelişim hamlesi olarak belirledik. Trakya'da eksiğimiz vardı. Bunun için çalışmalara başladık. Edirne bölgesinde bir antrenörü görevlendirdik. Erzurum'da yine bir masa tenisi atağımız var. Çorum'u atağa kaldırmak için konuştuk. Bunun içinde 2 milyon kişiye masa tenisi oynatma gibi bir hedef belirledik. Burada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve okullarla önemli anlaşmalarımız var. Masa tenisini okullara yaymayı düşünüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.