MDOB "Çalıkuşu" balesini yeniden sahneleyecek

MDOB "Çalıkuşu" balesini yeniden sahneleyecek
MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi, (MDOB) Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinden aynı adla bale sahnesine uyarlanan "Çalıkuşu" eserini yeniden...

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi, (MDOB) Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinden aynı adla bale sahnesine uyarlanan "Çalıkuşu" eserini yeniden sahneleyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Çalıkuşu" balesi, 10 Mart Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Librettosu, koreografisi ve yönetmenliği Merih Bahar Çimenciler'e ait olan eserde, dekor ve kostüm çalışmalarını Alexandre Vassiliev, ışık tasarımını ise Tarı Deniz gerçekleştiriyor.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği sanatçılarının müzikleri ile eşlik edeceği eserde başlıca rolleri ise Büşra Ay, Ender Üçdemir, Burak Serkan Cebeci, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Meltem Baydar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Ketevan Chkhıkvadze, İsmail Şereflioğlu, Niyazi Cingöz, Ozan Demirbaş, Meltem Baydar, Hasan Akyol, Berna İleri, Tuba Şennalbant ve Murat Koman paylaşacak.

Eserde küçük yaşta ailesini kaybeden güzel Feride'nin, teyzesinin oğlu, yakışıklı Kamuran'a duyduğu aşk ve Feride'nin aşkına karşılık görememesinden dolayı Anadolu’ya giderek öğretmenlik yapması anlatılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.