MDOB "Çeşmebaşı" ve "Bolero" balelerini sahneleyecek

MDOB "Çeşmebaşı" ve "Bolero" balelerini sahneleyecek
MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Ferit Tüzün'ün bestelediği ilk Türk balesi olan "Çeşmebaşı" ile Maurice Ravel'in bestelediği son eser...

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Ferit Tüzün'ün bestelediği ilk Türk balesi olan "Çeşmebaşı" ile Maurice Ravel'in bestelediği son eser olan "Bolero" balelerini sahneleyecek.
MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Kültür Merkezi'nde 29 Mart Salı ve 31 Mart Perşembe günleri sahnelenecek eserler yeniden Mersinlilerin beğenisine sunulacak.
Koreografileri Uğur Seyrek'e ait olan eserlerde başlıca rolleri Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, Ozan Demirbaş, Meltem Baydar, Tugay Ak, Bleda Özlem, Erdem Arslan, Meltem Baydar, Yusuf Afacan, Nino Svimonishvili, İsmail Şereflioğlu, Seda Dereli, Miray Boyacıoğlu, Özge Hoşer, Niyazi Cingöz, Pınar Humar, Tutku Barın Tümen, Ketevan Chkhikvadze paylaşacak.
Çeşmebaşı eserinde, insanların aralarında geçen güncel konuşmalar, aşklar, kavgalar, günümüz modern çağına uygun şekilde anlatılırken, Bolero'da ise tek bir melodiyle, her tekrarında değişen orkestra renkleri, kadın-erkek ilişkileri dans gösterisiyle işleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.