Mecbur değilseniz yola çıkmayın!

Mecbur değilseniz yola çıkmayın!
Konya’da tipi her geçen dakika şiddetini arttırarak devam ediyor. Günün ilk ışıklarına kadar kar yağışı ve tipinin devam edeceği belirtilirken, yetkililer “mecbur kalmadıkça yola çıkmayın” uyarısını yapıyor.

Konya’da tipi her geçen dakika şiddetini arttırarak devam ediyor. Günün ilk ışıklarına kadar kar yağışı ve tipinin devam edeceği belirtilirken, yetkililer “mecbur kalmadıkça yola çıkmayın” uyarısını yapıyor.

SARAYÖNÜ-KADINHANI ARASINA DİKKAT

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü yetkilileri,  bölge genelinde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle trafiğe çıkacaklara uyarılarda bulunurken, Sarayönü-Kadınhanı arasında şiddetli tipi nedeniyle trafik akışının güçlükle sağlandığı kaydedildi.

BUZLANMAYA DİKKAT

Yetkililer tipi nedeniyle görüş mesafesinin kısıtlı olduğu ve buzlanmanın direksiyon hakimiyetini zorlaştırdığını belirtirken, sürücülerden zemindeki buzlanmalara karşı tedbirli olmalarını istedi.

024.jpg

 

İşte uzmanların da desteklediği buzlu yollarda güvenli sürüşün teknikleri!

-Karlı ve buzlu yollara güvenli sürüşün ilk ve önemli şartı otomobil kullanımını yumuşak bir biçimde yapmaktır.

-Aracın pek çok aksamında olduğu gibi gaz tepkilerini de ufak değişimlerle yapmaya çalışmalısınız.

-Patinaj düşüklüğüne neden olabilecek yerlerde 2. Veya 3.viteslerde kalkışlar yapın.

-Patinaj tutunmaya çalışmak aracınızın ve lastiklerinden ömründen çalar.

-Buzlu ve kaygan zeminlerde yol alırken, takip mesafenize dikkat edin.

-Yavaşlamalar için motor frenini kullanın ve mümkün olduğunca vites küçültmelerine gidin.

-Kış aylarının getirdiği tehlikelere karşı güvence için muhakkak kış lastiği kullanılmalıdır.

-Kış lastiği buzlu yollardaki kazalara engel olmak için yeterli değildir, lastiklerin zemine sağlam basması için kar zinciri kullanılmalıdır.

ARACI KAYDIRAN EN TEMEL YANLIŞ!

Aracı kaydıran en temel yanlış, direksiyonu sert ve fazla çevirmektir. Öncelik aracı düz doğrultuda durdurabilmek olmalıdır. Duramayacağınız bir durumda ise ABS olan bir araçta frene basmaya devam ederken, direksiyon hafif çevrilerek manevra yapılmalıdır. ABS fren sistemi yoksa fren bırakılarak ve direksiyon hafif çevrilerek manevra yapılabilir.

Fırtınalı bir yolda lastiğiniz patladı öncelikli olarak yapmanız gereken nedir?

Lastik değiştirmek için fırtınanın dinmesini beklemek gerekir. Aracı yol dışında güvenli bir yere park etmek ve lastik değişimini yol üzerinde yapmamakta fayda var.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.