Meclis komisyonunda 'Kürdistan' gerginliği!

Meclis komisyonunda 'Kürdistan' gerginliği!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen İçişleri Bakanlığı'nın 2015 yılı Bütçe görüşmelerinde MHP ve HDP'li milletvekilleri arasında 'Kürdistan' tartışması yaşandı.

İçişleri Bakanlığı'nın görüşüldüğü TBMMPlan ve Bütçe Komisyonu'nda İç İşleri Bakanı Efkan Ala, komisyon üyelerine bakanlık bütçesi ve bağlı olduğu kuruluşlarla ilgili genel bilgiler verdi. Yaklaşık 1 saat süren Bakan Ala'nın sunumunun ardından MHP AntalyaMilletvekili Mehmet Günal söz alarak, hükümeti ve İç İşleri Bakanı Efkan Ala'yı eleştirdi. Günal, İç İşleri Bakanı Efkan Ala'ya yönelik olarak, "Oslo sürecini sahiplenmişsiniz, Habur'dan sonra 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda peşmergelerin topraklarımızdan geçirilip Suriye'nin kuzeyine gönderilmesini ve burada bir takım unsurların Kürdistan'dan geçtik, Kürdistan'a yardıma gittik demesine ses çıkarmamanın yarın hesabının sorulacağını söylüyorum" dedi.

HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ise, “Unsur değil ben söyledim. Selçuklu coğrafyasında yeri var. Unsur lafını kullanma. Selçuklulardan bu yana Kürtlerin yaşadığı toprağın adı Kürdistan'dır.40 milyon Kürt var öğreneceksiniz, kabulleneceksiniz. Güneş yok diyebilirsiniz, ama güneş doğuyor her gün kusura bakmayın" dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise, "Sizin ne amacınız olduğunu biliyoruz. Siz ortağınızla konuşun. Siz söylediyseniz sizin içinde geçerli. Türkiye toprağında Kürdistan mı var. Burası Türkiye Cumhuriyeti toprağı. Kim söylüyorsa Türkiye'de Kürdistan diye hepsi unsurdur hepsi teröristtir. Sayın Kaplan Türkiye'ye Kürdistan diyorsan sende teröristsin. Türkiye'de öyle bir yer, dünyada da öyle bir yer yok" dedi.

AK PARTİLİLERLE DE TARTIŞMA YAŞANDI

Ardından Günal, AK Partilileri ve İç İşleri Bakanı Afkan Ala'ya "Bu hale getirdiniz susuyorsunuz hala. Hiç birinden çıt çıkmıyor. Kürdistan diyor sesiniz çıkmıyor “ dedi. Bazı MHP'li milletvekilleri ise 'AKP iktidarı haindir" diye bağırdı.

Bunun üzerine yerinden kalkan çok sayıda AK Partili milletvekili MHP'li milletvekillerine tepki gösterdi ve hain sizsiniz” diye karşılık verdi. Yaşanan gerginlik nedeniyle, komisyon birleşimine 45 dakika ara verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.