TBMM'ye CHP'den giren Saadet ve Gelecek Partisi "grup kurmak" için anlaştı

TBMM'ye CHP'den giren Saadet ve Gelecek Partisi "grup kurmak" için anlaştı
TBMM'ye CHP listelerinden giren Saadet ve Gelecek Partisi "grup kurmak" için anlaştı

Seçimlere CHP listesinden giren 7'li Masanın küçük ortaklarından Saadet ve Gelecek Partisi grup kurmak için anlaştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ortak grup kararını basın açıklamasıyla duyurdu.

SAADET ÇATISI ALDINDA OLACAK

Davutoğlu, "14 Mayıs, 24 Mayıs seçimlerinden sonra siyasi hayatımızın en önemli gelişmesine şahit oluyoruz" dedi.

Seçmenin, "Asla dağınıklığa izin vermeden güçlü alternatifleri ihtiyaç duyulduğu mesajını verdiğini" kaydeden Davutoğlu, "14 Mayıs seçimleri sonrasında ortaya çıkan karamsar tabloyu dağıtmak, yeni işbirliği imkanlarını ortaya çıkarmak ve en önemlisi de iktidarın yanlışlıkları karşısında TBMM'nin denetim gücünü artırmak üzere iki parti olarak birçok konuda karşılıklı fedakarlıklar yaparak önemli bir adım attık. Bu da Saadet-Gelecek İttifakı adı altında yeni bir çalışma yürütme kararlılığıdır" ifadelerini kullandı.

"GELECEK PARTİSİ NEZAKET GÖSTERDİ"

Seçimlerde bekledikleri sonucu elde edemediklerini vurgulayan Karamollaoğlu ise, "Grup olmadan yapılan çalışmalar çok zayıf kalıyor. Milletvekilliği yapan, iktidarda bulunan, bu tecrübeye sahip olan kardeşlerimiz; başta Sayın Davutoğlu olmak üzere bu konuyu en az bizler kadar, bizden çok daha iyi biliyorlar. Onlar da bir fedakarlıkta bulundular. Nezaket gösterdiler, bizim amblemimiz altında Meclis'te grup kurmaya müştereken karar verdik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.