Meclis'te kritik oylama başladı

Meclis'te kritik oylama başladı
Anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesinin oylaması başladı

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin maddelerine geçilmesinin oylaması başladı.

Teklifin tümü üzerinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından teklifin maddelerine geçilmesi için gizli oylamaya geçildi.

Oylamaya geçilmeden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, oylamanın içtüzüğün öngördüğü çerçevede ve tam bir gizlilik içinde yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Altay, bu şekilde oylamanın, buradan çıkacak kararın kamu vicdanının meşruiyeti bakımından son derece önemli olduğunu ifade ederek, kabinlerin önünde yığılmanın olmamasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da tutuklu milletvekilleri nedeniyle oy kullanmayacağını belirterek, yasama faaliyetine ve yasama organına duyulan saygının gereği diğer milletvekillerinin de aynı şekilde davranması gerektiğini savundu.

Yıldırım, milletvekillerinin tek tek çağırılıp kabin önlerinde yığılmanın önlenmesini de talep etti.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise milletvekillerinin kabinlere girerek oy kullanması, kabinler ve kürsünün önünde yığılmanın olmaması uyarısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.