Meclisten Özgecan'ın ailesine "örnek aile" plaketi

Meclisten Özgecan'ın ailesine "örnek aile" plaketi
TBMM Aile Bütünlüğünü Araştırma Komisyonu, raporunu açıklayacağı toplantıda, aralarında Tarsus'ta öldürülen Özgecan'ın anne ve babası başta olmak üzere 7 aileye "örnek aile" plaketi verecek

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - TBMM Aile Bütünlüğünü Araştırma Komisyonu, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anne ve babası başta olmak üzere, 7 aileye "örnek aile" plaketi verecek.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in başkanlığını yaptığı ve 3 aylık süresinin ardından 1 aylık ek süreyle çalışmalarını tamamlayan komisyon, 16 Mayıs Pazartesi günü raporunu açıklayacak.

Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Komisyon, pazartesi günü bir dizi etkinlikle raporunu kamuoyuna duyuracak.

- Sanatçı Özülkü çifti, oyuncu Piyes ve annesi, 61 yıllık evli çifte de plaket

Komisyon Başkanı Keşir'in, rapor hakkında bilgi vermesinin ardından örnek ailelere plaket sunulacak.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan'a, şiddete karşı gösterdikleri örnek tutum nedeniyle plaket verilecek.

Ayrıca madde bağımlılığı ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla sosyal sorumluluk projelerinde çalışan Almanya'da ikinci kuşak olan, oyuncu Haluk Piyes ile yurt dışında çocuklarını tek başına büyüten annesi Ayşe Yıldırım da örnek aile plaketi alacak.

Ordu'da üç çocuğu olan ve aynı zamanda üç çocuğa koruyucu ailelik yapan Neşe ve Hamdi Sezgin çifti, Düzce'de 38 yaşında eşi vefat ettikten sonra 3 çocuğunu büyüten ve meslek sahibi yapan Türkan Yağmur, 24 yıllık örnek evliliği olan sanatçı Eda ve Metin Özülkü çifti, İstanbullu 61 yıllık evli çift Gülten ve Ramazan Büyükboyacı çifti, birer böbreklerini kızlarına veren Ergül ve Tarzan Başer çiftine de örnek aile plaketi sunulacak.

-Arp dinletisi

Program çerçevesinde Cenevre Konservatuarından mezun olan arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, "Ninniden Ağıta Hayatımızı Anlatan Nağmeler" başlığında, klasik Türk müziği, asker türküsü, ninni ve ağıtlardan oluşan bir dinleti verecek.

Komisyon Başkanı Ayşe Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gittikleri illerde sadece sorunları değil, örnek aileleri de ziyaret ettiklerini, bazılarını davet ettiklerini anlattı. Keşir, çok hüzünlendiklerini, çok badire atlatmalarına rağmen halen birbirine sıkı sıkı bağlı aileleri gördüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Aralarında sağlık sorunu yaşamış olanlar var. 38 yaşında kocasını kaybetmiş, çocuklarına sahip çıkmış, 'Ne araba kullanmayı ne ticaretin T'sini bilirdim' diyor. Ama araba da traktör de kullanmış, çocuklarını doktor, eczacı yetiştirmiş Anadolu'da bir kadın.

Başka bir yerde kendilerinin üç çocuğu var ama üç tane çocuğa koruyucu aile olmuş bir aile. Aile kavramını bize çok güzel hikayelerle anlatan örnekler gördük. Onları davet ettik. Onlara pazartesi günü plaket vereceğiz. Bu aileler içinde bir aksilik olmazsa Özgecan'ın babası da var. Şiddete karşı gösterdiği örnek tutumuyla, çözümcü tutumuyla...

Aileyi konuşurken kadınlar üzerinden konuşuyoruz. Ben, babasını kaybeden, babasından feyz alan bir evladım. Baba-kız ilişkisini önemsiyorum. Kız çocukları ile baba ilişkisi geleneksel, ataerkil ailede olumsuz örneklerle anılır. Halbuki çok güzel, olumlu örnekleri var. Kızların şahsiyetlerini babalarının inşa ettiğine inanıyorum. Babaların, hep kız çocuklarını, eşlerini baskılamasıyla anılmasından rahatsızım. Onun için babalar ve kızların olumlu ilişkisinin dillendirilmesi önemli."

Raporun yaklaşık 500 sayfadan oluşacağını bildiren Keşir, engellilik, yaşlı bakımı, aile içi iletişim gibi bölümlerin bulunduğunu, burada önerilerin yer aldığını ifade etti.

Keşir, temel olan, özellikle öne çıkmasını istedikleri, bir an önce çözmek istedikleri yaklaşık 40 başlığı özet raporda paylaşacaklarını kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.