MEDAŞ Hackathon'da ödüller verildi

MEDAŞ Hackathon'da ödüller verildi
 Editör
MEDAŞ öncülüğünde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Ar-Ge Fonu ile desteklenen, “MEDAŞ Hackathon”da kazananlar ödüllerini aldı.

MEDAŞ öncülüğünde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Ar-Ge Fonu ile desteklenen, Girişim Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. iş birliği ile gerçekleştirilen Enerji Teknolojileri Atılım Programı (E.TAP)’nın üçüncü aşaması olan “MEDAŞ Hackathon” Kapsül Teknoloji Platformu’nda gerçekleştirildi.

Hackathon programında amaç; dağıtım sektörünün süreçlerine yönelik çözümler üretecek öğrencilerle bir araya gelip online olarak gerçekleştirilen iş fikri bulma eğitimi sonrasında iş fikrini mentörler eşliğinde geliştirebilecekleri ve tasarlayacakları 12 saatlik hackathon ile girişimci taraflarını keşfetmelerini sağlamak. Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir illerinde eğitim gören 3. Ve 4. Sınıf üniversite öğrencilerine yönelik programa gelen başvurular sonrası 54 öğrenci ile 17 ekip finale kalmaya hak kazandı.

4-9.jpg

12 SAAT SÜRDÜ

Ekipler 12 saat süren iş fikri geliştirme sürecinde MEDAŞ mühendislerinin teknik mentörlükleri ile geliştirdikleri iş fikirlerini sundular. Jüri tarafından değerlendirilen iş fikirlerinden; Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ’den katılım sağlayan Enerjinin Gözü projesi ile E3 Teknology Ekibi birinci olarak 40 bin TL, Konya Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Direklerinin Uzaktan Rutin Kontrolü projesi ile Inception Ekibi ikinci olarak30 bin TL, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Elektrikli arabalar için şarj istasyonu projesi ile Dekon Ekibi üçüncü olarak 20 bin TL ödül almaya hak kazandı.

1-26.jpg

MEDAŞ'TAN KATILIM MEMNUNİYETİ

MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Kırışıkoğlu, “MEDAŞ olarak gençlere destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hizmet verilen illerdeki üniversite öğrencilerinin etkinliğimize gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bununla birlikte bu etkinliği gerçekleştirmemizi sağlayan tüm ekibimize ve katkı sunan kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.