Medipol Başakşehir, yerinden memnun

Medipol Başakşehir, yerinden memnun
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı:- "Geçen senenin puan ortalamasının üstündeyiz ve oyun kalitemiz gelişiyor"

İSTANBUL (AA) - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de bulundukları konumdan son derece memnun olduklarını söyledi.

Süper Lig'de 6 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını Fatih Terim Futbol Kompleksi'nde sürdüren turuncu-lacivertli takımda, teknik direktör Avcı ile yeni transferler Stefano Napoleoni ve Hakan Özmert basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Abdullah Avcı, ligde şu anda 4. sırada yer aldıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Biz geçen sene kimsenin beklemediği, hayal etmediği yerleri yakaladık. Ligin ilk yarısını da sezonu da dördüncü tamamladık. Bugün itibarıyla dördüncüyüz. Bu bir istikrar ve oyun kalitesidir. Bu sürekli de gelişiyor. Bizim için ulaşılabilir hedef bu mevcudu koruyabilmek ve oyun kalitesini geliştirebilmek. Bununla beraber adım adım yukarıya yaklaşabilmektir. Şu an bulunduğumuz yer bizi son derece memnun ediyor. Geçen senenin puan ortalamasının üstündeyiz ve oyun kalitemiz gelişiyor. Bu benim için daha değerli. Umarım geçen seneki başarımızın üstüne çıkarız. Önemli rakipler var. Ama olmuyorsa da mevcudu korumak, bizim için gerçekçi olan hedeftir."

Ligde bu hafta karşılaşacakları Bursaspor'un teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıkış yakaladığını anlatan Avcı, "Biz de ligde bulunduğumuz yeri koruyarak, biraz daha yukarıya çıkmanın hesabını yapıyoruz. Zihinsel olarak hazırlandığımız zaman çok keyifli bir müsabaka olacak. Çalışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Avcı, transferin son gününde Stefano Napoleoni ve Hakan Özmert'i kadrolarına kattıklarını vurgulayarak, "Ekibimiz tarafından takip edilen oyuncular vardı. Bizim için önemli olan Badji, Anderlecht'e transfer olunca B planlarını devreye sokmaya çalıştık. Gelen oyuncuların fiziksel olarak sıkıntıları yok. Bizim sistemimize ayak uyduracaklardır. Umarım onlar da bize katkı sağlayacaktır. Birbirine yakın 20-22 oyuncu grubuyla rekabet ortamının içinde hem lig hem de kupada hedeflere adım adım gitmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleştikleri Çaykur Rizespor'un saygı duydukları bir takım olduğunu belirten Avcı, organizasyonda final oynamayı hedeflediklerini kaydetti.


- Napoleoni: "Bu transferi uzun zamandır bekliyordum"


Stefano Napoleoni, Medipol Başakşehir'e transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Çok mutluyum çünkü bu transferin gerçekleşmesini uzun zamandır bekliyordum. Yazın burada bir hazırlık maçı oynamıştık. O zaman tesisleri görmüştüm. Uzun zamandır olmasını istediğim bir şeydi. Takımın Avrupa kupalarına katılma hedefi, ulaşabilecek bir hedef. Baktığınız zaman Galatasaray ile aynı puana sahibiz. Takım geçen sene zaten UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı. Bu hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Hakan Özmert ise çok iyi bir takıma transfer olduğunu dile getirerek, "Çok mutluyum. İnşallah bu takımın hedefi olan Avrupa kupalarına katılırız. Ben de elimden gelen katkıyı yapmak istiyorum ve bunun için buradayım. İnşallah iki taraf için hayırlısı olur. Buraya başarılı olmak için geldim. İstikrarlı olmak önemli. Ben de burada istikrarlı olup katkı sağlamak istiyorum. Elimden ne gelirse yapacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.