Mehir, Filistinli gençleri evlendiriyor

Mehir, Filistinli gençleri evlendiriyor
Evlilik hayali kuran ama maddi sıkıntı çeken çiftlerin yardımına koşan Mehir Aile Derneği; 100 Filistinli gencin düğününü yapmak için kolları sıvadı.

Evlilik hayali kuran ama maddi sıkıntı çeken çiftlerin yardımına koşan Mehir Aile Derneği toplumun temel taşı sayılan aile kavramını güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Dernek Başkanı Aygül Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Güler Pekkendir gençler için yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem, “Biz Mehir Aile Derneği olarak Mehir Vakfı’nın Evlendirme misyonunu üstlendik. Böyle hayırlı bir işe vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Vakfımızın aileyi kurduğu gibi yaşatmaya yönelik faaliyetleri de var. İlmi yayınlarımız var. Konferans ve paneller düzenliyoruz. Nişanlı gençlerimiz bize müracaatlarını yapıyorlar biz de evraklarını inceliyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını tespit ediyoruz. Evlenecek çiftler, mağazalarımıza gelip kıyafet, gelinlik, ayakkabı ve mobilyadan oluşan ürünlerden çeyiz olarak 100 kalem eşya seçiyorlar. Gençlere eşyalarını kendileri seçme imkanı veriyoruz. Herkes kendi zevkine uygun eşyaları seçerek ayrılıyor. Amacımız gönül yapmak. Biz evlilik oluna girmiş gençlerimizin ev eşyalarını çeyizlerini ve hem giyim hem de evde kullanabilecekleri eşya ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bağışçılarımız ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. 100 kalem ürün veriyoruz. Ama elimizde bu ürünlerin dışında fazla eşya varsa onları da vermeye çalışıyoruz” dedi.

mehir-(2).jpg

81 İL 31 İLÇEDE DÜĞÜN YAPMAYA HAZIRIZ

100 Filistinli gencin düğününü yapacaklarının müjdesini veren Aygün, “Önümüzdeki aylarda İstanbul’da yaşayan Filistinli 100 çiftimizi evlendireceğiz. Üsküdar Belediyesi Filistin Âlimler Birliği, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak böyle bir proje gerçekleştiriyoruz. Her 25 çifte bir tır eşya göndereceğiz. Gençlerimiz Konya’ya gelip eşya ve kıyafetlerini seçecekler. Biz Mehir Aile Derneği olarak Filistinli çiftlerimize Konya’mızı da gezdireceğiz. Bu 2. projemiz geçen sene 50 Filistinli çiftimizi evlendirmiştik. İstanbul’da da düğün ve nikâh törenlerine katıldık. Nisan ve mayıs ayları için Doğanhisar, Ilgın ve Bozkır ilçelerimize toplu düğün eşyası yardımı sözü verdik. 31 ilçemizde de nüfusu 20 binin altındaki ilçelere 25 çiftin 20 binin üzerindeki ilçelerde de 50 çift için düğün eşyalarını vermeye; 81 il, 31 ilçede düğün yapmaya hazırız” diye konuştu. Aile kavramının önemine dikkat çeken Aygün Erdem, “Aile toplumun temelidir. Sağlam esaslar üzerine kurulmalıdır. Gençler hayallerden çok gerçeklere dayalı evlilik yapmalı ve eşlerindeki kusurlardan çok güzellikleri görmeli. Aileler zenginlik ve benzeri kaygılardan çok insani değerleri ortaya çıkarmalıdır” ifadelerini kullandı. (Ebrar Küçükakın)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.