"Mehmet Akif'e ayıp olmasın" diye ödülünü almadı

"Mehmet Akif'e ayıp olmasın" diye ödülünü almadı
Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan 6. sınıf öğrencisi, ödülü kabul etmedi- Öğrenci Elif Yarar: - "Mehmet Akif Ersoy, 571 hece ve 10 kıtadan oluşan İstiklal Marşı yazdı. Ödül olarak verilecek parayı alma

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci seçilen 6. sınıf öğrencisi Elif Yarar, "Mehmet Akif Ersoy'a ayıp olmasın" diye ödülünü almadı.

Gülşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında program hazırlandı. Programda, ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmanın birincisi, Gülşehir İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Elif Yarar oldu.

Kaymakam Murat Ertekin'in, birinci seçildiği için kırtasiye malzemelerinden oluşan set vermek istediği Yarar, ödülü kabul etmedi.

Elif Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program sonunda birinci olduğunu duyduğunda şaşırdığını söyledi.

Ödülü almak istemediğini belirten Yarar, "Kaymakamımız ödüllerin verileceği sırada benim de elimi sıkarak, hediye vermek istedi. Ben de 'Ödül için yapmadım' dedim. Kaymakamımız söylediğimi salondakilere de aktarmamı istedi. Salondakilere de aynısını söyledikten sonra kaymakamımız, 'Okumaya gelince çok güzel seslendirdin ama ödülü almaya gelince yanaşmıyorsun' diyerek, bana sarıldı" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy'un, 571 hece ve 10 kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nı yazdığını ancak ödül olarak verilecek parayı almadığını anlatan Yarar, "Ben sadece güzel okudum diye ödül alırsam ayıp olur diye düşündüm" dedi.

Elif'in babası Bilgin Yarar ise kızının bu davranışı nedeniyle duygulandığını, gurur ve sevinci aynı anda yaşadığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.