Mehmet Baykan'a yeni görev

Mehmet Baykan'a yeni görev
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İştirakler Genel Müdür Vekili oldu

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İştirakler Genel Müdür Vekili oldu. Spor Genel Müdürlüğü görevine devam edecek olan Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İştirakler Genel Müdür Vekilliğini de yürütecek. Baykan 9 Eylül 2011 tarihinden buyana Spor Genel Müdürü olarak da görev yapmakta.

MEHMET BAYKAN KİMDİR?

1964 yılında Konya’da doğan Mehmet Baykan, öğrencilik yıllarında gençlik hareketleri içinde aktif olarak yer aldı. 1988 yılında Konya Taşkentspor Kulübü yönetiminde görev aldı. Konya Futbol İl Temsilciliği ve Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendikten sonra 1998 – 2011 yılları arasında 13 yıl boyunca aralıksız olarak Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, 2 yıl süre ile de Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Spor Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

2001 yılında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Mehmet Baykan, 2009 – 2012 yılları arasında Genel Başkanlık yaptı,  2007’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Sportif Fair Play Kariyer Dalı Şeref Diploması” ile ödüllendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda çeşitli dönemlerde görevler alan Baykan, 2004 – 2015 yılları arasında Levent Bıçakçı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören yönetimlerinde amatör ve profesyonel kurul başkanlıklarının yanı sıra son olarak TFF’de Başkan Vekilliği yaptı.

Tekvando Federasyonu ve İzcilik Federasyonu yönetim kurulu üyeliği, 1999 ve 2009’da düzenlenen Türk Spor Şuralarında Şura üyeliği, 2009 Şurası’nda divan başkan yardımcılığı yaptı.

Genel Müdürlük görevine atanmadan önceki dönemlerde, Spor federasyonlarının özerkleşmesi ve spor kulüpleri kanunu çalışmalarına bakanlık ve genel müdürlük bazında katkılarda bulundu. Baykan, Bisiklet, Tekvando, Halter gibi federasyonların genel kurullarında divan başkanlıklarının yanı sıra bir süre Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetimini kayyum olarak da üstlendi.

 

 

Mehmet Baykan, 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 2012 Londra, 2016 Rio  Yaz Olimpik ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları, 2014 Sochi 2018 PyeongChang Kış Olimpik ve Paralimpik oyunları  başta olmak üzere birçok uluslararası organizasyonda kafile başkanı olarak görev aldı. Mehmet Baykan ayrıca Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) danışma kurulu üyesidir.

9 Eylül 2011 tarihinde Spor Genel Müdürlüğüne atanmadan önce uzun yıllar özel sektörde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticilik yapan Mehmet Baykan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve avukat olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum