Meksika Hükümetinden Yoksullukla Mücadele

Meksika Hükümetinden Yoksullukla Mücadele
Bu yıl içerisinde 5.5 milyon kişiye gıda yardımı ulaşacak

Meksika'da yoksullukla mücadele kapsamında bu yıl içerisinde 5.5 milyon kişiye gıda yardımının ulaşacağı bildirildi.

Ülkenin en fakir bölgelerinden Chihuahua eyaletindeki Guachochi'de düzenlenen sosyal yardım dağıtımına katılan Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, yaklaşık 1.5 yıldır yürütülen ''Ulusal Yoksullukla Mücadele Programı'' kapsamında, yoksulluk sınırında olan 7.5 milyon kişiden 3 milyonuna yiyecek yardımı yapıldığını belirtti.

Hükümetin yoksullukla mücadele için önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Nieto, amaçlarının, gıda yardımlarının 2014 yılı içerisinde 5.5 milyon kişiye ulaşması olduğunu kaydetti.

Nieto, hükümetin bu yıl içerisinde sosyal programlar için 26 milyar dolardan fazla harcadığını söyledi.

Sosyal Kalkınma Bakanı Rosario Robles ise ''Ulusal Yoksullukla Mücadele Programı'' kapsamında Chihuaha'daki 130 bin kişinin artık açlık çekmeyeceğini belirtti.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.