Memurların başına talih kuşu kondu

Memurların başına talih kuşu kondu
Ocak zammını bekleyen memurlar BDDK'nın anlaşılmaz 45 bin TL'lik artış hamlesiyle yeni bir zamma kavuşmak üzere.

BDDK'nın İstanbul'daki uzmanlarına 45 bin TL'ye kadar tazminat verilmesini öngören madde özellikle İstanbul'da çalışan memurlar arasında infiale yol açtı.

Kira probleminin yanı sıra trafik ve iş yoğunluğu yaşayan memurların 45 bin TL gibi büyük bir maaş farklı ile karşı karşıya bırakılması ücret eşitsizliği olarak yorumlanmıştı

DÜZENLEME TORBA YASADAN ÇIKARILACAK

Öte yandan düzenlemenin tüm memurları kapsayacak şekilde genişletileceği belirtiliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinden 'ücret eşitsizliği ortaya çıkar' eleştirileri gelmişti.

400 MEMURA ÖZEL MAAŞ DÜZENLEMESİ

Herkes asgari ücretin ne kadar artacağını araştırırken 400 memur için dikkat çeken bir ödeme gündeme düşmüştü.

BDDK ZAMMI, MEMURLARDA GERGİNLİK OLUŞTURDU

86 maddelik torba kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında AK Parti önergesi ile teklife BDDK çalışanlarına ek tazminat verilmesine yönelik madde eklenmişti.

Bunu kendi personeli için eşitliği zedeleyen bir karar olarak görenler ise duruma tepki gösterdi.

45 BİN TL EK TAZMİNAT

Torba kanuna eklenen söz konusu madde ile Ankara’dan İstanbul'a taşınan BDDK çalışanlarına 2023 yılı için 35 bin lira, 2024 yılında ise 45 bin liraya kadar ek tazminat ödenebilmesi öngörülüyor. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinden “ücret eşitsizliği ortaya çıkar” eleştirileri gelmişti.

Habertürk'ün haberine göre, AK Parti torba teklifin genel kurul görüşmeleri sırasında maddeyi geri çekecek. Düzenleme tüm memurları kapsayacak ve ilgili kurum personeline ikramiye, tazminat ve ek ödeme yetkisi verecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.