"Meraklı Çocuk Hayy" Ankara'da sahnelenecek

"Meraklı Çocuk Hayy" Ankara'da sahnelenecek
İSTANBUL (AA) - Endülüslü İbn Tufeyl'in birçok düşünüre esin kaynağı olan, yaklaşık bin yıllık eseri "Hayy Bin Yakzan" romanından ilham alınarak...

İSTANBUL (AA) - Endülüslü İbn Tufeyl'in birçok düşünüre esin kaynağı olan, yaklaşık bin yıllık eseri "Hayy Bin Yakzan" romanından ilham alınarak hazırlanan müzikli çocuk oyunu "Meraklı Çocuk Hayy" Anadolu turnesine çıkıyor.

Meridyen Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Albaraka sponsorluğunda, Sonpeygamber Çocuk Sitesi'nin etkinliği olarak sahnelenen oyun, İstanbul'da 3 ayda 35 bin çocuk tarafından izlendi.

Yönetmenliğini Tiyatro Greyfurt'tan Mehmet Emin İnci'nin üstlendiği oyun, yarın akşam Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi'nde, Anadolu Gösterimleri Galasını yapacak.

Günümüz çocuklarının, insan olmanın anlamı ve erdemi, yaratıcının büyüklüğü gibi temel esaslarda düşünmesi için fırsat yaratmayı amaçlayan oyun, zalim bir vezirin zulmünden kaçarken küçük bir sandalla kıyıya vuran Hayy'ın hikayesini ele alıyor.

Profesyonel oyuncuları, etkileyici dekoru ve kostümleriyle beğenilen oyunda çocuklar, Bilge Baykuş, Anaç Ceylan, Korkusuz Aslan, Şakacı Eşek, Tuzak Kurucu Yılan ve daha birçok karakterle tanışarak, Hayy'ın bitmek bilmeyen sorularına birlikte cevap arıyorlar.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.