Meram Belediyesporlu Taekwondocu Ünal, Balkan ikincisi oldu

Meram Belediyesporlu Taekwondocu Ünal, Balkan ikincisi oldu
Başarıdan başarıya koşan Meram Belediyespor, ilçenin gururu olmayı sürdürüyor. Kulüp sporcuları, katıldıkları üç ayrı turnuvada daha güzel başarılara imza attı.

Katıldıkları ulusal ve uluslararası tüm turnuvalarda başarılarla dönen Meram Belediyespor, sadece son birkaç gün içinde katıldıkları üç ayrı turnuvada da adeta tarih yazdı.

Meram Belediyespor taekwondocularından Deniz Ünal, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilen Balkan Taekwondo Cup G1 Şampiyonası’nda 46 kiloda Balkan ikinciliğine uzanarak önemli bir başarının altına imza attı. Öte yandan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar ve Gençler 100. Yıl Türkiye Şampiyonası’nda ise Meram Belediyespor rüzgarı esti. 65 ilden Geleneksel Okçuluk Kulüpleri ve ferdi sporculardan toplam 445 sporcu katıldığı ve 3 gün süren şampiyonada Meram Belediyesporlu Eymen Doğaner, Emir Soydan ve Oıatıllo Khodzha Akhınov 152 puanlık Türkiye rekorunu 233 puana yükselterek yıldız erkekler takım rekoru kırdılar. Sporculardan Eymen Doğaner bireysel atışlarda 70 puanlık bireysel rekoru 87 puana taşıyarak Türkiye 3.’sü oldu. Genç Erkekler Kategorisinde ise Emirhan Gerez, Emir Bera Yıldız ve Halil İbrahim Günmala 162 puanlık takımlar rekorunu 197 puana taşıyarak takım atışlarında Türkiye 2.’si oldular.

1-1.jpeg

Sakarya’da gerçekleştirilen Türkiye Wushu Kung-fu Geleneksel Taolu Şampiyonası genç erkeklerde Meram Belediyesporlu Mevlana Şems Özdemir Shaolin Quan ve Shaolin Gunshu dallarında Türkiye 1.’si, Osman Özkay Shaolin Quan Türkiye 2.’si ve Shaolin Gunshu Türkiye 3.’sü, Genç Bayanlar da Fadim Rana Karaaslan Shaolin Daoshu Türkiye 1.’si, Baji Quan Türkiye 2.’si, Yıldız Bayanlar da Kardelen Amine Öden Wudang Fan Türkiye 1.’si, Shaolin Quan Türkiye 2.’si, Meryem İdil Topçu da Wudang Fan Türkiye 2.’si, Cailifo Quan Türkiye 3.’sü oldu.

7-2.jpeg

BAŞKAN KAVUŞ: "BU HİKAYELERİN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Üst üste alınan başarılardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu başarıların altında imzası olan tüm sporcuları, antrenörleri ve kulüp yöneticilerini tebrik etti. Sporcuların gerek bireysel gerekse aldıkları tüm başarıların tesadüf olmadığının ve arka planında ciddi, özverili ve disiplinli bir çalışmanın yattığına vurgu yapan Başkan Kavuş, “Alınan her madalya ayrı bir başarı hikayesidir. Ve biz de verdiğimiz desteklerle bu hikayelerin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

3-16.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.