Meram Tıp Fakültesi akademiye hazırlıyor

Meram Tıp Fakültesi akademiye hazırlıyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde Öğrenci Akademik Gelişim Programı Sertifika Töreni yapıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde Öğrenci Akademik Gelişim Programı Sertifika Töreni düzenlendi. Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu’nda düzenlenen törene telekonferans yöntemi ile bağlanan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, Öğrenci Akademik Gelişim Programını yapmanın hep hayalleri olduğunu ifade etti. Doğan, “Bu işe Kovid döneminde çekinerek işe girmiştik ama öğrencilerimizin azmini görmek, bizi çok mutlu etti” dedi.

meram-tip-fakultesi-4.jpg

DEKAN DOĞAN: YAPILAN EN GÜZEL PROGRAMLARDAN BİR TANESİYDİ

Öğrencilerin teşekkürün en büyüğünü hak ettiklerini vurgulayan Doğan, “Şimdi ders çalışmak vardı, TUS çalışmak vardı. Vakti biraz boşaltıp, gezmek vardı. Değişik yerlerde öğle yemeği yemek, kafelerde gezmek vardı. Ama burada bilim adına bulundular. Geleceğimize ümit olmak gayreti içerisinde oldular, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnsan duygulanmıyor değil. Şu anda ben sizi görüyorum, gözlerinizdeki enerjiyi alabiliyorum. Bu enerji bizleri heyecanlandırıyor. Önünüzü açma gayreti içinde olacağımızdan emin olun. Bu programın size bir faydası oldu; Öğretim üyeleriyle tanıştınız, dost oldunuz, ahbap oldunuz. Bu çok büyük bir kazanımdır. Tüm samimiyetimle itiraf etmek isterim ki, ben dahil öğretim üyelerimizden böyle bir programı alan nadir kişiler vardır. Böyle düzenli, disiplinli bir program şu ana kadar benim bildiğim yapılan en güzel programlardan bir tanesiydi” diye konuştu.

meram-tip-fakultesi-1.jpg

REKTÖR YARDIMCISI DOĞAN: BİLİM ÖYLE BİR ŞEYDİR Kİ HAKİKATE ULAŞMANIN YOLUDUR

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Akademik Gelişim Programı’nda kazanılan değerlerin paha biçilemez olduğunun altını çizerek, “Bilimsel bir faaliyetle uğraşmak insanın doğası gereğidir. Bilim öyle bir şeydir ki hakikate ulaşmanın yoludur. Hakikate ulaşmak için gerçeği öğrenmek için, yaptığınız bütün faaliyetler aslında bilimsel akademik faaliyetlerdir. Bilimin amacı budur. O kadar mühim bir işlevi vardır ki, bilimde insanın davranışlarına etki edecek boyutları görebilmenin, öğrenebilmenin, davranışlarda bunları öğrendiklerini sergileyebilmenin aslında bir üçlüsü bir yolu vardır. Böyle olsaydı nasıl olurdu? Şöyle olabilir miydi? Gibi merak duygumuzdan sorduğumuz doğal olarak içsel sorduğunuz sorular sizde bizim literatür dediğimiz bilginin kümesini oluşturmaya başlar. Bilgi birikimi artmaya başlar. Her sorunun cevabında bir şeyler öğrenirsiniz. Her araştırmanız maddeye, olaylara her yaklaşımınız sizde yeni bilgiler ortaya çıkartır” şeklinde konuştu.

meram-tip-fakultesi-2.jpg

OLTULU: GENÇLER AKADEMİK ÇALIŞMALARDA BİZ DE VARIZ DİYORLAR

Program Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pembe Oltulu, “Geleceğin Tıp Akademisi ve bilimsel gelişmeleri bugünün gençlerinin omuzlarında yükselecek” diyerek şunları söyledi: “Geleceğin Tıp Akademisi ve bilimsel gelişmeleri bugünün gençlerinin omuzlarında yükselecek. Ülkemizin en köklü Tıp Fakültelerinden olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi olarak ülkemiz adına bir yeniliğe öncü oluyor ve Tıp Fakültesi öğrencilerimizi akademiye hazırlama programlarını başlatıyoruz. Hocalarımızın deneyim ve bilgisi ile genç asistan hekimlerin ve tıp öğrencilerinin aktif, dinamik çalışma azmini harmanlayarak geleceğe damga vuracak güncel, yenilikçi çalışmaları ortaya koymak ve sonuçlandırarak insanlığa fayda sunmak, hastaların ızdıraplarına çare olabilmeye çalışmak hedefimizdir. Dünyada bu alanda ses getirmek, geleceğin Tıp Akademisine Meram Tıp imzasını atmak inancıyla çalışıyoruz. Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan’ın öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünün büyük destekleri ile öğrencilerimizin azim ve inancının katlanarak büyüdüğünü görmek mutluluk verici. Fakülte bünyesindeki tüm hocalarımızın desteği bu yoldaki en önemli yardımcımız.”

2.jpg

Oltulu, “Bu amaçla yılda iki kere ve bundan sonraki yıllarda devamlı olarak düzenlemeyi planladığımız akademiye hazırlıktaki önemli 10 ya da daha fazla hususun ele alındığı Akademik Gelişim Programı’mızın ilkini 1. Sınıftan 6. Sınıfa kadar Tıp Fakültesi öğrencilerimiz için hazırladık. Programda 10 kıymetli hocamız önemli konuları ele aldılar ve bu konudaki tecrübelerini gençlere aktardılar. Yüz yüze planladığımız eğitim seminerlerimizde Covid pandemisi nedeniyle katılımı 120 kişi ile sınırlandırdık. Kayıtlar açılır açılmaz tüm kontenjanın yarım saat içerisinde dolması ümidimizi daha da artırdı. Gençlerin istek ve dinamizmine ilk günden şahit olmamızı sağladı. Programın başından beri öğrencilerimiz içerik program dizaynı ve poster sunumlarında birebir görev aldılar Öğrenci temsilcimiz Hale Özgümüş program öğrenci temsilcisi olarak aktif çalışırken Mehmet ali demirci duyuru, poster dizayn ve tasarlamalarda görev aldı. Bu program sayesinde öğrencilerimiz akademiye hazırlanırken aynı zamanda sosyal hayata da hazırlamaktadır” dedi. Programın yüzde 80’ini tamamlayan 95 öğrenci sertifikalarını kendilerine bu eğitimleri veren hocalarının ellerinden aldılar. Programın sonunda sertifika alan öğrencilerin dahil olduğu aktif çalışma grupları oluşturularak, yapılacak bilimsel çalışmalarla programın devamının sağlanması düşünülüyor. (Gülşen Çopur)

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.