Meram’a 2. Onkoloji Hastanesi

Meram’a 2. Onkoloji Hastanesi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi bünyesinde hizmet vermekte olan Hematoloji ve Onkoloji hastanesinin yanına 98 yatak kapasiteli ikinci bir hastane daha yapılıyor.

Hematoloji ve Onkoloji alanında sadece Konya ve çevresine değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtan hastanenin yanına Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi içerisinde ikincisi yapılacak. Mevcut binanın ikizi olarak yapılması planlanan proje mimari ve alt yapı çalışmaları olarak tüm hazırlıkları tamamlanan 98 yataklı hastane inşaatının temeli ise önümüzdeki günlerde atılacak. 

MEVCUT HASTANE BUGÜN BÖLGE HASTANESİ OLARAK HİZMET VERİYOR

Meram Tıp Fakültesi, Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Çoçuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan, Dekan Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Durgut, Hastane Başmüdürü, müdür yardımcıları, Başhemşire ve akademisyenler ile bugün Türkiye genelinde örnek bir hastane olarak başarısını onaylatmış durumda.

ÇOCUK HEMATOLOJİ SERVİSİ TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ

Hastane bünyesinde çocuk hematoloji polikliniği 3 adet poliklinik, bir adet 9 yataklı transfüzyon ünitesi, bir adet 12 kişilik kemoterapi uygulama odası, müdahale odası, kemoterapi hazırlama odasından oluşuyor. Ayrıca burada bilimsel aktiviteler için bir adet seminer salonu mevcut. Çocuk hematoloji servisi 18 hasta kapasiteli. Servis içinde müdahale odası, kemoterapi hazırlama odası, annelerin çocuklarına yemek hazırlayabilmeleri için mutfak dahil pek çok imkanda sağlanmış durumda. Hematoloji bölümünde başta lösemi hastaları olmak üzere her türlü habis hematolojik hastalıklar, bunun yanı sıra her türlü selim kan hastalıklarının da tanı ve tedavisi konusunda da bölgede hizmet veren tek hematoloji birimi.

BELEDİYELER VE TÜRK ANADOLU VAKFI’NDAN BÜYÜK DESTEK

Şehrimize dolayısıyla da ülkemize kazandırılacak olan 2. Onkoloji Hastanesinin yapımı için şehrimizde ki Hayır Kurumları, Belediyeler ve hayırsever iş adamları adeta alarma geçmiş durumda. Konunun hayır işi olması nedeni ile resmi bir açıklama yapmaktan kaçınılsa da Haber Merkezimizin ulaştığı bilgilere göre yeni Onkoloji Hastanesi inşaatı için Türk Anadolu Vakfı, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile çok sayıda hayırsever iş adamımızın büyük katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum