Meram'a kapalı pazar yeri yapılıyor

Meram'a kapalı pazar yeri yapılıyor
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Küçük Kovanağzı Mahallesi’nde yaptırılacak kapalı pazaryerinin temeli 7 Nisan Salı günü atılacak.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Küçük Kovanağzı Mahallesi’nde yaptırılacak kapalı pazaryerinin temeli 7 Nisan Salı günü atılacak. 
Halkın çevre ve yaşam kalitesini artırmak için her yıl bir pazar yerini kapalı pazar haline getireceklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “İlk projemizi Küçük Kovanağzı Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili 8 bin 700 metrekarelik bir alanda 4 bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip kapalı pazar alanı ve otoparkı projelendirdik ve ihale sürece tamamlandı. 7 Nisan Salı günü saat 11.00’de yapacağımız temel atma törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir. Yine bu alana yakın bir şekilde mahallenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sosyal tesis ile ilgili proje çalışmamız da devam ediyor. Halkımızın pazar alışverişini rahat bir şekilde yapabilmesi için ilçemizde her yıl 1’er adet kapalı pazar alanı yapmayı planlıyoruz” dedi.
Temelini atacakları kapalı pazaryerinin projesinde Selçuklu mimarisini sas aldıklarını kaydeden Başkan Toru, “Meram Belediyesi olarak bundan sonra inşa edeceğimiz tüm yapılarda, gerek sosyal tesis gerek kapalı pazar alanı ve gerekse otoparklarda ilçemizin ve Konya’nın kimliğini ön plana çıkaracak, Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde projelerimize yön veriyoruz. Küçük Kovanağzı Mahallesi’ne kazandıracağımız kapalı pazar alanı ve sosyal tesisin projesi de aynı mimari çizgide hazırlanmıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.