Meram'da Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı

Meram'da Bisiklet Dağıtım Töreni Yapıldı
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, okullara dağıtılacak...

 Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, okullara dağıtılacak 590 bisikletin teslim töreni, Meram Alparslan Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'deki önemli sağlık sorunlarından birinin obezite olduğunu söyledi.

 İstatistiklere göre öğrencilerin yüzde 22,5'inin şişman, bunun da yüzde 25'inin aşırı şişman kategorisinde olduğunu vurgulayan Öznavruz, bu hastalığa çare olma amacıyla Sağlık Bakanlığının 2017'ye kadar 1 milyon öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştireceğini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise daha önce yapılan protokol çerçevesinde Konya'da gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenlerinin 3. etabında 590 adet bisikleti okullara dağıtmak üzere teslim almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Fiziksel aktivitelerde bulunan sağlıklı öğrencilerin eğitimde de başarılı olacağına dikkati çeken Gürsoy, çalışmanın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra 590 adet bisikletin, dağıtım yapılacak okulların müdürleri adına, Konya Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz'dan teslim alınmasıyla program sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.