Meram’da Devlet Halk Dansları Topluluğu’ndan Gösteri

Meram’da Devlet Halk Dansları Topluluğu’ndan Gösteri
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” etkinlikleri kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu, ülkenin farklı yörelerine ait halk danslarından s...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam” etkinlikleri kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu, ülkenin farklı yörelerine ait halk danslarından seçkin örnekler sundu.

Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa, Konya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Torun, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin yönetiminde 30 dansçı, 12 müzisyen ve 1 solistten oluşan Topluluk, ülkemizin değişik yörelerine ait Türk halk danslarından seçkin örnekler sundu. Bu kapsamda Zeybek, Çobanali, Halay, Aşuk İle Maşuk, Karadeniz, Burdur, Kafkas Solo, Balkan, Roman ve Kafkas halk dansları gösterisiyle birlikte solist Yeşim Karaibrahimoğlu’nun seslendirdiği türküler de büyük beğeni topladı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, gösteriden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı’ya çiçek takdim etti.

“MERAM KÜLTÜR VE SANATIN ADRESİ OLACAK”

Yaptıkları bu muhteşem gösteri için Devlet Halk Dansları Topluluğu’na teşekkür eden Başkan Toru, “Meram Belediyesi olarak kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatma adına programlarımız devam edecek. Bu dönemde Meram, kültürel etkinliklerin ve sanatın adresi olacak. Verdikleri destekten dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. İnşallah bu Topluluğu en kısa sürede yine Konya’da görmek istiyoruz” dedi.

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı da, “Konya ve Meram bizim için çok önemli. Bu Topluluğumuz dünyanın her yanında gösteri yapıyor. Ülkemizi, sanatımızı ve kültürümüzü yurt dışında en üst seviyede temsil ediyorlar. Bu Topluluk yazın inşallah burada güzel bir programa daha imza atacak. Ben de bir Meramlı olarak şunu övünerek söylüyorum; Başkanımız kültüre ve sanata kendisini adamış. Kültür ve sanat geçmişi geleceğe bağlayan köprüdür” ifadelerini kullandı.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen “Meram Aşkına Kültür-Sanat- Yaşam” etkinlikleri kapsamında 21 Şubat’ta da Rıza Konyalı ile Âşık Salihi sahne alacak. Konevi Kültür Merkezi’ndeki program saat 19.30’da başlayacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.